Εκκενώνεται τώρα το Χαλέπι

Εκκενώνεται τώρα το Χαλέπι

Αντικρουόμενες είναι οι ειδήσεις από το Χαλέπι καθώς μπορεί οι δυνάμεις του Άσαντ να έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της περιοχής, ωστόσο η συμφωνηθείσα εκεχειρία δεν φαίνεται να είναι καθολική, ενώ οι σφαγές αμάχων συνεχίζονται.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης καταγγέλουν βομβαρδισμούς και σε περιοχές αμάχων καθώς και σφαγή κατοίκων από τις δυνάμεις του Άσαντ, ενώ αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες και από τις καθεστωτικές δυνάμεις.
[graphiq id=”d4OoHu8FW8l” title=”Ποιός έχει σκοτώσει πόσους αμάχους στο Χαλέπι” width=”700" height=”566" url=”https://w.graphiq.com/w/d4OoHu8FW8l” ]

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η εκκένωση στο Χαλέπι, ενώ 20 λεωφορία και 10 ασθενοφόρα μεταδίδεται ότι εκτελούν δρομολόγια μεταξύ σημείων ελέγχου καθεστωτικών και ανταρτών στην πόλη.

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

Όπως μεταδίδει ο Independent, επικαλούμενος στρατιωτικές πηγές προσκείμενες στον Άσαντ, η εκκένωση έχει ξεκινήσει και πως ο δρόμος για την αποχώρηση ανταρτών και πολιτών από το Χαλέπι έχει ανοίξει.

[gra[graphiq id=”fP9boJMcdPn” title=”Θάνατοι αμάχων στο Χαλέπι το 2016" width=”700" height=”474" url=”https://w.graphiq.com/w/fP9boJMcdPn” ]

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάχες σταμάτησαν στις 4 τα ξημερώματα και πως υπάρχει πλέον η απαιτούμενη ηρεμία για να υλοποιηθεί το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί χθες, κατέρρευσε, όπως είχε μεταδώσει το BBC, με τις δυο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται, ενώ δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τους αμάχους που παραμένουν παγιδευμένοι μεταξύ των δυο πλευρών.

[graphiq i[graphiq id=”6cYqXm2SdTL” title=”Άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στη Συρία το 2016, ανά πολιτεία” width=”700" height=”546" url=”https://w.graphiq.com/w/6cYqXm2SdTL” ]ξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν ότι πρόκειται για αρκετές χιλιάδες πολιτών, χωρίς ωστόσο τα στοιχεία να είναι δυνατόν να επαληθευτούν.

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς ανοίγει το Κυπριακό από τη Ρωσία

Διαφήμιση