Ασύρματο Internet με ταχύτητα… ηλεκτρισμού!

Ασύρματο Internet με ταχύτητα… ηλεκτρισμού!

Τη χρήση ηλεκτροφόρων καλωδίων για τη μετάδοση υψηλής ταχύτητας ασύρματου internet ανακοίνωσε η AT&T στις ΗΠΑ.

Η νέα τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρία, η AirGig, συνδέει τις υφιστάμενες γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος με έναν ειδικό πομπό και χρησιμοποιεί μια συχνότητα κύματος χιλιοστού για να μεταδώσει το internet.

att_internet

Με το έργο να βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της δοκιμής του, η AT&T δεν έχει προσδιορίσει ακόμα χρονικά την εφαρμογή της τεχνολογίας, ούτε έχει διευκρινίσει πού θα αναπτυχθεί, με τις διαρροές όμως στο blog της εταιρίας να θέτουν ως πιθανό αρχικό στόχο τις αγροτικές περιοχές.

Διαβάστε  "Πάρε τα προσωπικά δεδομένα και τρέχα", η νέα πολιτική Facebook και LinkedIn

Σύμφωνα με την εταιρία, η τεχνολογία AirGig θα είναι πολύ οικονομικότερη του παραδοσιακού ασύρματου internet, καθώς το κόστος ανάπτυξης και παράδοσης για την ίδια θα είναι μειωμένο.

[graphiq id=”3yisCi8G0Ml” title=”Ποσοστά χρήσης Internet παγκοσμίως” width=”700" height=”513" url=”https://w.graphiq.com/w/3yisCi8G0Ml” link=”http://web-browsers.specout.com” link_text=”SpecOut | Graphiq” ]

Η AT&T δεν είναι η μοναδική εταιρία που διερευνά το gigabit-per-second ασύρματο internet. H Google και το Facebook, πειραματίζονται επίσης, προκειμένου να ηγηθούν του παγκόσμιου «κατακλυσμού» υψηλών ταχυτήτων στο ασύρματο internet.

Διαβάστε  Microsoft Hellas: Το AI αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν το επιχειρηματικό οικοσύστημα

Προς το παρόν τουλάχιστον και με την τεχνολογία να βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η προοπτική έχει εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών για την ευρυζωνική πρόσβαση και την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές.