Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Σακίδιο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος πυροδοτήθηκε ελεγχόμενα από ρομπότ, βρέθηκε κρεμασμένο έξω από υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μετά από τηλεφώνημα στη 1.20 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ρομπότ της αστυνομίας έκαναν και τρεις ελεγχομένες εκρήξεις στη γύρω περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά από ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι στο σακίδιο υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε – άγνωστο γιατί.

Διαβάστε  Στέλνουν τον Μπαρμπαρούση στον Εισαγγελέα για το κάλεσμα σε πραξικόπημα

Ο άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιούταν σε 40 λεπτά από τη στιγμή του τηλεφωνήματος.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η αστυνομία στα ευρήματα είναι το γεγονός ότι οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Εργασίας παρέμεναν κλειστοί για ώρες μετά το τηλεφώνημα του αγνώστου.

Η αντιτρομοκρατκική ι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Διαβάστε  Ελλάδα: Ρεκόρ 10ετίας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο