Ο Τράμπ απαξιώνει τη CIA για να θολώσει τα νερά για ρώσικη βοήθεια

Ο Τράμπ απαξιώνει τη CIA για να θολώσει τα νερά για ρώσικη βοήθεια

Να απαξιώσει τη CIA μετά την αποκάλυψη ότι Ρώσοι προσπάθησαν –για λογαριασμό του Κρεμλίνου- να πλήξουν την Χίλαρι Κλίντον, με αποκαλύψεις μέσω των Wikileaks επιχειρεί το επιτελείο του Ντόναλντ Τράμπ, δηλώνοντας ότι η CIA έλεγε ότι «ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής».

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ επιχειρεί αφενός να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα των αποκαλύψεων της CIA αλλά και της επερχόμενης κοινής έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών και των αρχών την οποία θα υποβάλλουν στον Μπαράκ Ομπάμα και στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.
Από τις τελευταίες αποκαλύψεις, συνδυαστικά, προκύπτει ότι Ρώσοι hackers κρύβονταν πίσω από την παραβίαση των servers των Δημοκρατικών, παραβίασαν και servers των Ρεπουμπλικάνων αλλά από εκεί δεν διέρρευσαν αρχεία και ήταν οι ίδιοι που μπήκαν και στον ιδιωτικό server της Χίλαρι Κλίντον και στα emails στρατηγών του Πενταγώνου.
Παράλληλα οι αντιδράσεις στην Ευρώπη, κυρίως της Γερμανίας, αποκαλύπτουν ότι τα εργαλεία που έχουν οι hackers στη διάθεσή τους είναι προηγμένα και μάλλον προέρχονται από χώρες ή και έχουν κλαπεί από μυστικές υπηρεσίες.
Συνδυαστικά επίσης, οι καταγγελίες της Άνγκελα Μέρκελ και το καμπανάκι από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας για το ενδεχόμενο hacking στις γερμανικές εκλογές εγείρουν νέες ανησυχίες για τα όρια του κυβερνοπολέμου και αν τελικά πλήττεται η ίδια η λειτουργία της Δημοκρατίας.

Διαφήμιση