Ψάχνουν κοριούς και πράκτορες

Το ΚΚΕ καταθέτει αίτημα άρσης απορρήτου για τις εισερχόμενες κλήσεις, ο ΟΤΕ δεν βρήκε τίποτα, σε εξέλιξη έρευνες από Εισαγγελεία και ΑΔΑΕ

Ψάχνουν κοριούς και πράκτορες

Ψηλά κρατάει τους τόνους στην υπόθεση των τηλεφωνικών πραρακολουθήσεων το ΚΚΕ καθώς γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υποβάλλει αίτημα άρσης απορρήτου για να βρεθεί ο αριθμός που καλούσε το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων.

Διαβάστε επίσης: Σκάει σκάνδαλο με κοριούς, αλλά δεν μπορούν να τους… βρουν

Σε αυτή τη φάση σε εξέλιξη βρίσκονται δυο έρευνες, μια από την Εισαγγελεία Αθηνών και μια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ενώ μια τρίτη που διεξήγαγε ο ΟΤΕ δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Διαβάστε  ΟΤΕ: Η Deutche Telekom ανανέωσε τη θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ

Η υπόθεση αν και αχικά έδειχνε αδύναμη ή ακόμα και τυχαίο γεγονός φαίνεται να αποκτά υπόσταση και βάθος μετά από την καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ ότι από κλήσεις στο τηλεφωνικό τους κέντρο από απόρρητο αριθμό, όταν αυτές απαντώνταν τότε προέκυπτε συνακρόαση με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου υποστήριξε ότι οι επικοινωνίες είναι παντελώς ανασφαλείς, οι παρακολουθήσεις εύκολες και η ανίχνευση των κοριών πολύ δύσκολη.

Διαβάστε  Πάει στο... αρχείο η δικογραφία για παρακολουθήσεις τηλεφώνων του ΚΚΕ

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής διευκρίνησε μάλιστα ότο η υπηρεσία του δεν έχει τους απαραίτητους πόρους και προσωπικό για ελέγξει τη ΓΑΔΑ, την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική για ενδεχόμενη κατάχρηση του δικαιώματος παρακολουθήσεων που έχουν, χωρίς δικαστική εντολή.

Τέλος με δηλώσεις του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Θανάσης Παφίλης αποκάλυψε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς θέμα, κάτι που δεν διαψεύστηκε από τους παριστάμενους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε  Δυο βόμβες από το FBI για τον Τραμπ