Αναδιπλώνεται η Τουρκία στα σύνορα της καρδιάς

Σαφές μήνυμα έστειλε με δηλώσεις του ο Νουμάν Κουρτυλμούς, επανερχόμενος στα σύνορα της... καρδίας και ξεκαθαρίζοντας ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί εδάφη. Ωστόσο τα ελληνικά media επιμένουν να διαστρευλώνουν τις δηλώσεις και να καλλιεργούν κλίμα

Αναδιπλώνεται η Τουρκία στα σύνορα της καρδιάς

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς ξεκαθάρισε, για ακόμη μια φορά, ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για εδάφη άλλων χωρών, ως ένδειξη ότι έλαβε το μήνυμα της ΕΕ μετά τις αμφισβητήσεις βραχονησίδων ακόμα και νησιών της Ελλάδας από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Η νέα αναδίπλωση της Άγκυρας αποδεικνύει ότι η στρατηγική της καλλιέργειας κλίματος έντασης με δηλώσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στόχο έχει να ικανοποιήσει το εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία, να τονώσει το ηθικό των αποδεκατισμένων -από το πογκρόμ- ενόπλων δυνάμεων και να συσπειρώσει εθνικιστικές τάσεις και ομάδες γύρω από τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας» είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Καστάμονου, θυμίζοντας τα επανειλλημένα λόγια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς».

Δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, ενώ είπε στη συνέχεια ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Διαβάστε  Η Ελλάδα βάζει την πΓΔΜ σε διετές Μνημόνιο

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν εννοούν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία» διευκρίνισε ο ίδιος.

Επίσης, θέτοντας μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της, είπε:

«Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Γι’ αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ».

Την ίδια ώρα τα ελληνικά media επιμένουν να διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις, καλλιεργώντας κλίμα έντασης και συμβάλλοντας σε μια πολιτική αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε  Ευρωβαρόμετρο: Η Δικαιοσύνη δεν είναι για όλους η ίδια στην ΕΕ