Εισαγγελέας για πιθανές υποκλοπές μετά από τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Εισαγγελέας για πιθανές υποκλοπές μετά από τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Μνήμες από τα σκάνδαλα των υποκλοπών ξυπνά η καταγγελία του ΚΚΕ βάσει της οποίας διατάχθηκε κατ επείγουσα έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Αν και θεωρείται πολύ δύσκολο να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, η ανακίνηση του ζητήματος προκαλεί ανησυχία για τη δράση παρακράτους μυστικών υπηρεσιών και αστυνομίας.

Με δεδομένο ότι οι υποδομές και ο εξοπλισμός που απαιτείται πλέον για παρακολουθήσεις σταθερών και κινητών τηλεφώνουν είναι ιδιαίτερα προηγμένος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται και συγκατάθεση του παρόχου, τότε εγείρονται πολλά ερωτηματικά.

Διαβάστε  Λεμέρ και Die Zeit στρώνουν έδαφος για χαλαρή εποπτεία και ελάφρυνση χρέους

Την κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τόσο οι δημόσιες καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για δίκτυο παρακολουθήσεων, όσο και άλλων κομμάτων όπως η ΝΔ και το Ποτάμι, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Διαφήμιση

Την έρευνα, που έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος θα διενεργήσει αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση των υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή στο πλαίσιο της οποίας αυτοκτόνησε μηχανικός της Vodafone, τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 50,6 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί το 2013 από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν την διετία 2004 – 2005 και γνωστοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006.

Διαβάστε  Διαρροή ΟΔΔΗΧ στη Handelsblatt: Επίκειται έκδοση 10ετούς ομολόγου

Διαφήμιση