Κύλισε αίμα στα stress tests της Bank of England

Σε ΑΜΚ Barclays και Standard Chartered και η RBS μετεξεταστέα

Κύλισε αίμα στα stress tests της Bank of England

Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ενισχύσουν τους δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας είναι αναγκασμένες να πραγματοποιήσουν οι Barclays και Standard Chartered, ενώ η RBS θα χρειαστεί να υποβάλλει νέο business plan να κάνει αμκ και να ζητήσει εκ νέου έγκριση από την Bank of England, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιδιαίτερα σκληρών stress tests που διεξήγαγε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

boe_streestests

Συνολικά στις κεφαλαιακές ασκήσεις της BoE συμμετείχαν επτά τράπεζες, εν τω μεταξύ, οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες που εξετάστηκαν – HSBC, Lloyds, Nationwide Building Society, Stantander – πέρασαν χωρίς να απαιτείται να προσαρμόσουν τα business plan ή να πραγματοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου.

Διαβάστε  Έτοιμες για hard Brexit οι βρετανικές τράπεζες, όχι όμως και παγκόσμια ύφεση ταυτόχρονα

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση της Bank of England

Για Barclays και η Standard Chartered η Bank of England δέχθηκε τα business plans και capital action plans που έχουν ήδη υποβάλλει, στα οποία περιλαμβάνονται αμκ και πωλήσεις στοιχείων του ενεργητικού τους.

Διαβάστε επίσης: Η Fed κόβει πάλι τη Deutsche Bank

Διαβάστε  Το παγκόσμιο (ρώσικο) πλυντήριο: Deutsche Bank, HSBC και 42 ακόμα

Η BoE επεσήμανε πως το βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να συνεχίσει να χορηγεί στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, ακόμη και εάν ξεσπάσουν αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία, καθώς τα tests αξιολόγησαν το κατά πόσο οι επτά τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συρρίκνωση της οικονομίας σε επίπεδα κρίσης, πτώση των τιμών ακινήτων και “βουτιά” του πετρελαίου.

boe_streestests2
Η RBS ανακοίνωσε πως θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη μείωση του κόστους λειτουργίας και σε πωλήσεις assets, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα της BoE. Το σχέδιο της τράπεζας, πάντως, πρέπει να λάβει και την έγκριση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Διαβάστε  Η Barclays έπαθε "αλλεργία" στο... ρίσκο