Γερμανός πράκτορας σχεδίαζε να βάλει βόμβα BfW

Γερμανός πράκτορας σχεδίαζε να βάλει βόμβα BfW

Αναλυτής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας της Γερμανίας σχεδίαζε να παγιδεύσει με εκρηκτικά το κτίριο καθώς είχε προχωρήσει στο Ισλάμ. Οι αρχές, σύμφωνα με τη DW και το Spiegel έχουν εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψη του 51χρονου πράκτορα ο οποίος είχε ως τομέα ευθύνης την παρακολούθηση της έκρηξης του ισλαμισμού.

[graphiq id=”2x2QbOFOM7P” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Γερμανία” width=”700" height=”590" url=”https://w.graphiq.com/w/2x2QbOFOM7P” ]

Αν και το όνομα του 51χρονου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στα media έχει διαρρεύσει ότι ο ίδιος διέθετε προφίλ σε ισλαμιστικά φονταμενταλιστικά site και είχε δώσει κρίσιμες πληροφορίες σε εν δυνάμει τρομοκράτες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία που τον εμπλέκουν σε προσπάθεια παγίδευσης του κτιρίου της BfV, στο οποίο εργαζόταν.
Η DW αναφέρει ότι ούτε η οικογένειά του δεν γνώριζε ότι ο 51χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος είχε ασπαστεί το Ισλάμ από το 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 51χρονος είχε γράψει σε προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα, που διατηρούσε με ψευδώνυμο ότι «μια επίθεση κατά των άπιστων είναι θέλημα του Αλλάχ».
Ο 51χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, βρισκόταν υπό παρακολούθηση για τέσσερις εβδομάδες πριν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης και τώρα τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται.
Εκπρόσωπος της BfW επιβεβαίωσε ότι έχει συλληφθεί και διευκρίνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως ο συλληφθείς είχε συμπεριφερθεί ύποπτα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της σύντομης περιόδου απασχόλησης στην υπηρεσία κινώντας υποψίες.

Διαβάστε  Ανησυχία από την κάμψη των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία