Τον αμφιλεγόμενο Πετρέους βολιδοσκοπεί για υπουργό Εξωτερικών ο Τράμπ

Τον αμφιλεγόμενο Πετρέους βολιδοσκοπεί για υπουργό Εξωτερικών ο Τράμπ

Τον πρώην στρατηγό και επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη σκανδάλου για εξωσυζυγική σχέση που είχε, θα συναντήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες ο Πετρέους βολιδοσκοπείται γγια τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στη short list του Ντόναλντ Τράμπ περιλαμβάνονται και οι:
Μίτ Ρόμνι
Ρούντι Τζουλιάνι

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

[graphiq id=”kPnAsmjMyb3" title=”Οι θέσεις του Ντόναλντ Τράμπ στην εξωτερική πολιτική” width=”700" height=”521" url=”https://w.graphiq.com/w/kPnAsmjMyb3" ]

Η επιλογή του Πετρέους έρχεται μετά από την δημόσια διαφωνία των στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τράμπ με την επιλογή του Μιτ Ρόμνι ο οποίος αμφισβητούσε τον ίδιο τον Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδου.

Ο Πετρέους βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου όπου παραδέχθηκε οτι έδωσε εμπιστευτιές πληροφορίες της CIA στημν ερωμένη του, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε πρόστιμο 100,000 δολαρίων και 2ετή επιτήρηση.

Διαβάστε  Συνάντηση Κιμ-Τραμπ στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόνλαντ Τράμπ ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί εναντίον της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση των ευαίσθητων και απόρρητων πληροφοριών, μετά από το πόρισμα του FBI που δεν διαμπιστώνει αξιόποινες πράξεις.