Τζιχαντιστές εν υπνώσει στην Ευρώπη

Τζιχαντιστές εν υπνώσει στην Ευρώπη

Το φαινόμενο των πυρήνων εν υπνώσει έχει αναπτύξει στην Ευρώπη το Ισλαμικό Κράτος (IS) σύμφωνα με Ολλανδούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεισών, οι οποίοι υπολογίζουν ότι αυτή τη στιγμή οι εν δυνάμει-φυτεμένοι τρομοκράτες στην ΕΕ ανέρχονται στους 60-80.

[graphiq id=”gMlzTjAQOVf” title=”Η παγκόσμια στρατηγική του ISIS” width=”700" height=”515" url=”https://w.graphiq.com/w/gMlzTjAQOVf” ]

Ο Ντικ Σόοφ, Ολλανδός συντονιστής της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είπε ότι το ISIS έχουν τοποθετήσει συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να είναι έτοιμοι να επιτεθούν.

Ο Γάλλος επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας είχε δηλώσει σε επιτροπή του Κοινοβουλίου, ότι οι επιθέσεις στην Ευρώπη αναμένεται να ενταθούν καθώς ο ISIS θα χάνει εδάφη στη Συρία και το Ιράκ.

Διαβάστε  Μογκερίνι: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό

[gra[graphiq id=”i9vYeWpBXLL” title=”Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη” width=”700" height=”540" url=”https://w.graphiq.com/w/i9vYeWpBXLL” ]

Την ίδια θέση έχουν διατυπώσει και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες όπως και η βρετανική MI 5.

Ο Σόοφ πρόσθεσε ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες λαμβάνουν μηνύματα από το Ισλαμικό Κράτος να μην πάνε στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά να προετοιμαστούν για τις επιθέσεις.

Οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στη μάχη της Μοσούλης στο Ιράκ και ο αριθμός των ξένων μαχητών βρίσκεται σε στασιμότητα.

Διαβάστε  Προϋπολογισμός ΕΕ: Που πάει το 1 τρισ. ευρώ

Ο Σόοφ προειδοποίησε ότι παρόλο που οι μαχητές ενδέχεται να μην ταξιδέψουν, η απειλή όσων μπορεί να πάνε σε Συρία και Ιράκ δεν έχει εκμηδενιστεί.

[graphiq[graphiq id=”iQ6apKOZxc1" title=”Η άποψη πολιτών για τον ISIS σε χώρες με ισχυρό μουσουλμανικό στοιχείο” width=”700" height=”580" url=”https://w.graphiq.com/w/iQ6apKOZxc1" ]Συζητώντας την πιθανότητα ακόμη μιας επίθεσης στην Ευρώπη, τόνισε ότι «αυτή η πιθανότητα επίθεσης στην Ολλανδία είναι πραγματική. Έχουμε δει 294 τζιχαντιστές από τη χώρα μας να ταξιδεύουν για Συρία και Ιράκ και υπάρχουν ακόμη 190 εκεί πέρα. Ό,τι έγινε σε Γαλλία, Βρυξέλλες και Γερμανία θα μπορούσε να συμβεί και σε μας».

Διαβάστε  Οι 29 πρέσβεις χωρών της ΕΕ στις ΗΠΑ απαντούν με άρθρο στον Τραμπ

Σύμφωνα με τον Ολλανδό αξιωματούχο, υπάρχουν περίπου 4-5 χιλιάδες Ευρωπαίοι μαχητές σε Ιράκ και Συρία αυτή τη στιγμή.