Τουρκία: 10,500 απολύσεις για σχέσεις με Κούρδους

Τουρκία: 10,500 απολύσεις για σχέσεις με Κούρδους

Πρωτόγνωρες διαστάσεις έχει λάβει το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς το πολιτικό πεδίο των διώξεων έχει διευρυνθεί με τον Ταγίπ Ερντγοάν να προσάγει ανοιχτά πολιτικούς αντιπάλους και Κούρδους.

Υπ αυτό το πρίσμα απάντησε η Γερμανία προσφέροντας πολιτικό άσυλο σε όλους τους διωκώμενους από το καθεστώς Ερντογάν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε το ψήφισμα για την προσωρινή αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.
[graphiq id=”lQJEwstvDKd” title=”Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς” width=”700" height=”549" url=”https://w.graphiq.com/w/lQJEwstvDKd” ]

Το καθεστώς ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη απολυθεί 10.500 δημόσιοι υπάλληλοι που κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τα ένοπλα μέλη του PKK προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο δίκτυο CNN Turk.
Η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον 125.000 κρατικούς λειτουργούς έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι 10.500 στους οποίους αναφέρθηκε ο Μουεζίνογλου περιλαμβάνονται στους συνολικά 125.000 ή αν πρόκειται για νέες απολύσεις.

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους