Μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν για το προσφυγικό

Μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν για το προσφυγικό

Εκτός συζήτησης θέτει η Άνγκελα Μέρκελ τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για κατάλυση της συμφωνίας για το προσφυγικό μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσωρινή αναστολή των ενταξιακών διαπραγαμτεύσεων της Τουρκίας.

[graphiq id=”6vAolv81DvL” title=”Πρόσφυγες και Μετανάστες που έφτασαν στη Μεσόγειο” width=”700" height=”463" url=”https://w.graphiq.com/w/6vAolv81DvL” ]

Οι απειλές κατά της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό «δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε η εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας, Ούλρικε Ντέμερ, απαντώντας στις αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν για «άνοιγμα των τουρκικών συνόρων».

«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της προς το συμφέρον όλων των πλευρών» πρόσθεσε, στο ίδιο ύφος.
Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι η προσήλωση στη συμφωνία είναι προς όφελος τόσο της Ε.Ε. όσο και της Τουρκίας.
Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε με άνοιγμα των ευρω-τουρκικών συνόρων, σε περίπτωση που η Ε.Ε. ωθήσει την κατάσταση στα άκρα.
Η απειλή του Ερντογάν αποτέλεσε «απάντηση» στο χθεσινό αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «πάγωμα» της ενταξιακής διαδικασίας της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Διαφήμιση