Ιστορικό ράλι και κλείσιμο στη Wall

Σημαντική στήριξη από την αντίδραση του πετρελαίου.

Ιστορικό ράλι και κλείσιμο στη Wall

Ημέρες ’99 έζησε η Wall Street με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν ταυτόχρονα σε νέα ιστορικά υψηλά, ωθούμενοι από το ράλι-αντίδρασης του πετρελαίου στην προσδοκία συμφωνίας του ΟΠΕΚ καθώς και την ανακοπή της ανοδικής δυναμικής του δολαρίου.

Ωστόσο αναλυτές προειοδποιούν για τις επιπτώσεις του Trump-effect μεσομακροπρόθεσμα, ενώ αρκετοί είναι οι επιφυλακτικοί traders που περιορίζουν τον αέρα στις θέσεις τους.

Οι δείκτες κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη κατά 0,47% στις 18.957 μονάδες, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,75% στις 2.198 μονάδες και τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο κατά 0,89% στις 5.368 μονάδες.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου μαζί με τη σχετική συγκράτηση της δύναμης του δολαρίου παρέχουν ανακούφιση στην αγορά, σύμφωνα με αναλυτές, και η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη Fed το Δεκέμβριο, ενισχύει την αισιοδοξία.

Διαβάστε  Νέα σφαλιάρα στην τούρκικη λίρα από τον PMI

Τα συμβόλαια του crude με παράδοση Δεκέμβριο ενισχύθηκαν κατά 3,9% στα $47,49 δολάρια στη Νέα Υόρκη, και τα αντίστοιχα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου, ενισχύθηκαν κατά 4,1% στα $48,24 το βαρέλι.

Στο ταμπλό, οι ενεργειακές μετοχές των Marathon Petroleum, Chesapeake Energy, Range Resources και Southwestern Energy κινήθηκαν άνω του +7%.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: H ρώσικη προπαγάνδα ανεβάζει τιμές και συμμορφώνει τους «επαναστάτες»

Μετεκλογικά, ο Dow Jones έχει αναρριχηθεί 3,4%, ο S & P 500 έχει κερδίσει 2,7% και ο Nasdaq έχει αυξηθεί κατά 3,4%.

Το ράλι του πετρελαίου και η ανακοπή της ισχυρής ανοδικής τάσης του δολαρίου έδρασαν καθησυχαστικά για τις αγορές.

Διαβάστε  Η κόντρα Τραμπ-ΕΕ για Ιράν οδηγεί σε διεθνές τραπεζικό βραχυκύκλωμα λόγω Swift

Οι αναλυτές επιμένουν να προειδοποιούν για το Trump-effect, ωστόσο η αγορά φαίνεται να βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο.

Οι επενδυτές προβλέπουν πλέον σίγουρη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι τιμές των ομολόγων παραμένουν σε πτωτική τροχιά και οι αποδώσεις ενισχύονται.

Διαβάστε επίσης: Αγριο ξεφόρτωμα στα ομόλογα μετά τη Γέλεν

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,95% στα 1,2462, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ευρώ με κέρδη 0,11% στα 1,0599 δολάρια. Το ιαπωνικό γεν σημείωσε απώλειες 0,30% στα 111,24 γεν/δολάριο.

Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο κατά 0,25% στις 340,23 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 6.777 μονάδες και tο γερμανικός DAX να κινείται αντίστοιχα, με άνοδο 0,19% στις 10.685 μονάδες. Οι Ασιατικές μετοχές έκλεισαν με μικτά πρόσημα και τον δείκτη ADOW αυξημένο κατά 0,32%.

Διαβάστε  Ποινικές διώξεις ρίχνουν το Bitcoin

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτσησαν στον χρυσό με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να κινείται ανοδικά και να κλείνει με κέρδη 0,1% στα $ 1,209.80 η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου ενιχύθηκε κατά 1,9%.

Διαφήμιση