Πανικός στο NATO λόγω Τράμπ, πυροσβεστική παρέμβαση από Ομπάμα

Θα επιμείνει και θα σεβαστεί τις συμμαχίες και τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ ο νέος πρόεδρος δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος.

Πανικός στο NATO λόγω Τράμπ, πυροσβεστική παρέμβαση από Ομπάμα

Πυροσβεστική παρέμβαση ώστε να ελεγχθεί η αναστάτωση από τις παλαιότερες θέσεις του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου για το NATO επιχείρησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του ταξιδιού του σε Ελλάδα, Γερμανία και Περού.

Με την Ευρώπη σε αναβρασμό, τη Ρωσία να εντείνει την προκλητικότητά της και να κινείται στην “πίσω αυλή” της ΕΕ αρκετοί σύμμαχοι των ΗΠΑ είχαν αρχίσει να νοιώθουν σχεδόν εγκαταλελειμένοι στο έλεος του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Λαμβάνοντας τα μηνύματα αυτά ο απερχόμενος πρόεδρος, σε συνεννόηση με τον Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε μια κορυφαία στροφή στις θέσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο πολιτικό και διπλωματικό επεισόδιο καθώς απερχόμενος πρόεδρος μιλά εξ ονόματος νεοεκλεγέντος και ανακοινώσει αλλαγή θέσης ώστε να νοιώσουν ασφαλείς οι σύμμαχες χώρες.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση είναι ενδεικτική της αναστάτωσης που επικρατεί μεταξύ των μελών του NATO και αποδεικνύει ότι ακόμα και ο γενικός γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ δεν κατάφερε με τις τελευταίες δηλώσεις του να ελέγξει την κατάσταση και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, από τη φήμη ότι ο Ντόναλντ Τράμπ θεωρούσε τη συμμαχία παρωχημένη και θα υποβάθμιζε τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτή, ενώ παράλληλα θα αναβάθμιζε τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, εκχωρώντας χώρο στη Μόσχα.

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Βρόμικη επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ μέσω twitter