Οι Τούρκοι έπαιξαν διπλωματικό πόκερ στην πλάτη Γάλλου δημοσιογράφου

Πρώτα τον έθεσαν υπό κράτηση, μετά διαπραγματεύτηκαν με τη Γαλλία και εν τέλει τον άφησαν ελεύθερο

Οι Τούρκοι έπαιξαν διπλωματικό πόκερ στην πλάτη Γάλλου δημοσιογράφου

Ως διαπραγαμτευτικό χαρτί απέναντι στη Γαλλία και την ΕΕ χρησίμευσε στον Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος δημοσιογράφος που ετέθη υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές ενώ έκανε ρεπορτάζ και τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από διπλωματικό θρίλερ.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη την Παρασκευή από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος και ταξιδεύει ήδη αεροπορικώς για τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο εργοδότης του.

Διαβάστε  Σε crisis mode η Τουρκία, κατά 3% αύξησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα

«Ο δημοσιογράφος μας Ολιβιέ Μπερτράν αφέθηκε ελεύθερος, βρίσκεται ήδη σε αεροπλάνο με κατεύθυνση το Παρίσι» επιβεβαίωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Les Jours, με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ολιβιέ Μπερτράν, δημοσιογράφος στον ιστότοπο Les Jours, συνελήφθη την Παρασκευή ενός βρισκόταν σε ρεπορτάζ στην επαρχία Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια σύλληψη που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος «αξίωσε» την απελευθέρωσή του.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την «ικανοποίησή» του για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου. «Η Γαλλία είναι προσηλωμένη στο σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε σε ανακοίνωση.