Σφίγγουν τον κλοιό για Ομπάμα CIA και Secret Service

Μετά την τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία σήμερα το πρωί

Σφίγγουν τον κλοιό για Ομπάμα CIA και Secret Service

Απόφαση να ενταθούν τα ήδη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έλαβε o επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Γιόζεφ Κλάνσυ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα. Αν και ο σχεδιασμός ήταν εξ αρχήν ιδιαίτερα εκτεταμένος και σφιχτός.

Συναγερμός σήμανε στη CIA και τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία σήμερα το πρωί με χειροβομβίδα, καθώς αυτή ακολουθεί επιστολή του φυλακισθέντα για τη 17 Νοέμβρη Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί στην Αθήνα ακριβώς στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και έχει προγραμματίσει και ανοιχτή ομιλία στον λόγο του Φιλοπάππου.

Η αμερικανική αποστολή αποφάσισε να μην αποστείλει το πρόγραμμα μετακινήσεων του Μπαράκ Ομπάμα στις ελληνικές αρχές ακόμα και να ενημερώσει τις ώρες και τις απαιτήσεις ad-hoc, ενώ θα αυξήσει τη συμμετοχή της ομάδας ασφαλείας της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενεργοποιώντας παράλληλα και τη CIA.

Παράλληλα στους άνδρες της φρουράς προστίθενται 100 περίπου ειδικοί πράκτορες της αντιτρομοκρατικής μονάδες του FBI, ένας σύνδεσμος του FBI με τη CIA και ένας ακόμα με τη Secret Service, ενώ διαρκείς θα είναι οι ενημερώσεις από την NSA.

Διαβάστε  Η Europol διέλυσε το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους

Η Μυστική Υπηρεσία ζήτησε ήδη από τις ελληνικές αρχές τα προφίλ των ανθρώπων της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα με τους οποίους θα συνεργαστούν κατά την παραμονή του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Θα ξεπεράσουν τους 500 οι Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα που θα τον ακολουθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Διαβάστε  Η CIA επενδύει στην πυρηνική απειλή του Κιμ

Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουνε με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

Στον λόφο του Φιλοπάππου θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα, εν όψει της ανοικτής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί ΕΥΠ και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την συλλογή πληροφοριών εντός και εκτός Ελλάδος ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στα μέτρα για την άφιξη Ομπάμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ζητάει από τον κόσμο να μην κατέβει στους δρόμους αλλά «καλώ τους πολίτες και όλους όσους θα διαμαρτυρηθούν, μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η Δημοκρατία μας, που επιτρέπουν οι νόμοι μας, να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αλλά σεβόμενοι τη ζωή των υπολοίπων πολιτών: Σεβόμενοι τους νόμους, σεβόμενοι τους κανόνες που υπάρχουν και πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει, όχι απόλυτα, ως ένα ορισμένο σημείο, έτσι ώστε να σεβαστούν κάποιοι τη ζωή και των υπολοίπων πολιτών».

Διαβάστε  Η CIA προσπαθεί να περιορίσει τον Τραμπ: Αναμενόμενη μια νέα δοκιμή

Διαφήμιση