Ομπάμα-Τράμπ συζήτησαν κάποιες… δυσκολίες

Σε επιφυλακή για χορήγηση χάριτος στη Χίλαρι Κλίντον παραμένει ο Λευκός Οίκος, καθώς ο προοριζόμενος για γενικός εισαγγελέας λέει ότι δεν πρέπει να της δώσουν

Ομπάμα-Τράμπ συζήτησαν κάποιες… δυσκολίες

Μια ώρα και τριάντα λεπτά διήρκεσε το τετ-α-τετ του Μπαράκ Ομπάμα με τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της διαδικασίας μετάβασης.

Αν και οι δυο άνδρες δεν ανακοίνωσαν το περιεχόμενο της συζήτησής τους, στην ατζέντα βρίσκονται τα καυτά ζητήματα της Χίλαρι Κλίντον, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να της χορηγήσει χάρη ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη δίωξή της από τον Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ακόμη ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής συνάντησης με τον διάδοχό του στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει και άλλες συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο το προσεχές διάστημα και να συνεργαστεί μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίμηνης μεταβατικής περιόδου.

«Συζητήσαμε σειρά καταστάσεων, μεταξύ αυτών και κάποιες δυσκολίες»,

είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε το G7 μέσω twitter

Ο Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικός, θα παραδώσει οριστικά τη σκυτάλη στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο δεύτερος θα ορκιστεί, αναλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Διαφήμιση