Ο Γιούνκερ ζητά “καθαρές θέσεις” από τον Τράμπ, ενώ υπάρχουν σε …γραφήματα

Άτοπη και άκαιρη η ρελάνς του προέδρου της Κομισιόν αποδεικνύει έλλειψης στρατηγικής και σπασμωδικές κινήσεις

Ο Γιούνκερ ζητά “καθαρές θέσεις” από τον Τράμπ, ενώ υπάρχουν σε …γραφήματα

Να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιδείξει πολιτική κυριαρχία και υπεροχή προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ξεπερνώντας την αμηχανία των πρώτων ωρών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι η ΕΕ απροετοίμαστη αλλά ασαφής και ανέτιμος ο Ντόναλντ Τράμπ ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ “ξεκάθαρες θέσεις”.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επικέντρωσε σε ζητήματα εμπορίου, κλιματικής αλλαγές και στο NATO, ζητώντας από τον Ντόναλντ Τράμο να αποσαφηνίσει τις θέσεις που διατύπωσε κατά την προεκλογική περίοδο.

«Θα θέλαμε να γνωρίζουμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο», είπε ο κ. Γιούνκερ σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Βερολίνο.
«Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με το NATO. Πρέπει να γνωρίζουμε τι πολιτικές έχει σκοπό να ακολουθήσει σχετικά με το κλίμα. Αυτά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν εντός των επόμενων μηνών», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι δεν εκτιμά πως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα υπογραφεί εντός της επόμενης διετίας.

Διαβάστε  Τον κύβο του Rubik επιχειρεί να λύσει ο Κοτζιάς

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αποτυγχάνει να θέσει τα ζητήματα στο κατάλληλο επίπεδο και κινδυνεύει να υποπέσει σε πολιτικό ατόπημα αγνοώντας το πρόγραμμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Διαφήμιση