Η εκλογή Τράμπ κόστισε 41 δισ. στους πιο πλούσιους του πλανήτη

Ευτυχώς η πτώση ήταν για λίγο, οι αγορές δεν πίστεψαν ποτέ την τρομολαγνεία των media και οι πλούσιοι ανέκτησαν τις περιουσίες τους, σχεδόν όλοι

Η εκλογή Τράμπ κόστισε 41 δισ. στους πιο πλούσιους του πλανήτη

Ο Ντόναλντ Τράμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, η απρόσμενη είδηση διαδίδεται με την ταχύτητα του φωτός απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, τα media καταστροφολογούν και οι αγορές ανησυχούν, ευτυχώς όμως ο πανικός διαρκεί λίγο.

Τα χρηματιστήρια, οι αγορές εμπορευμάτων, τα ομόλογα και οι ισοτιμίες βρίσκονται για αρκετές ώρες σε κατάσταση πανικού, η οποία συμφωνα με το Bloomberg στοίχισε στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη συνολικά, απώλειες 41 δισ. δολαρίων.

Ο Carlos Slim, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικό και ο 5ος στην παγκόσμια κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Η χθεσινή επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ όμως φαίνεται πως δεν του βγήκε σε καλό, καθώς έχασε το 9.2% της περιουσίας του, ύστερα από την πτώση του πέσο κατά 12 μονάδες. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, είναι εκείνος που έχασε τα περισσότερα στο άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης της Τετάρτης.
Ο S & P 500, υποχωρούσε χθες κατά 1,1% στις 10πμ στη Νέα Υόρκη, ενώ οι δείκτες παγκοσμίως σημείωναν πτώση ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή Τραμπ.
Τον Slim ακολούθησαν, οι Eva Gonda Rivera, η 4η πλουσιότερη γυναίκα του Μεξικού με απώλειες 487 εκ. δολάρια και παράλληλα, ο Lorenzo Servitje Sendra (5ος στην κατάταξη της ίδιας λίστας), ακολουθεί με απώλεια 397 εκ. δολαρίων.
Εν κατακλείδι, οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, που αποτελούν το 1/3 στο σύνολο του Bloomberg Wealth Ranking, έπαθαν τη μεγαλύτερη ‘’ζημιά’’, καθότι το δολάριο σημείωσε πτώση της τάξης των 9.3 δισεκατομμυρίων.
Η συνδυασμένη καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων στον δείκτη υποχώρησε 0,9% σε 4.400 τρις , κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε  Η κόντρα Τραμπ-ΕΕ για Ιράν οδηγεί σε διεθνές τραπεζικό βραχυκύκλωμα λόγω Swift