Η αντιτρομοκρατική ψάχνει τους 8 του Γιωτόπουλου

Η αντιτρομοκρατική ψάχνει τους 8 του Γιωτόπουλου

Ενέργειες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία παράγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβιβάζοντας την επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Έθνος ο καταδικασμένος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Τόσο η δικαιοσύνη όσο και η αστυνομία εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετές σημειολογικές συνδέσεις καθώς η επιστολή απεστάλη μερικές ημέρες πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου που συμπίπτει με την ονομασία της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Επίσης ως ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αξιολογείται και η επικείμενη έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, γεγονός που θα εντείνει τα ήδη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Στην επιστολή, που δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έκανε λόγο για οχτώ ασύλληπτα άτομα που εμπλέκονται στην οργάνωση 17Ν, ενώ ανέφερε ότι έχει χαθεί και το όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης που υπήρχε σε γιάφκα της 17Ν.
Παράλληλα, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση υποστήριζε ότι σημαντικά χειρόγραφα χάθηκαν από το σπίτι-γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, ενώ ανέφερε ότι μπήκαν στο αρχείο καταθέσεις που «έκαιγαν» συγκεκριμένα πρόσωπα και μία ομάδα οχτώ ατόμων.

Διαβάστε  Αλυσιδωτές εκρήξεις σε Ελλάδα-ΕΕ λόγω προσφυγικού

Διαφήμιση