Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ στηρίζει… Τράμπ

Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ στηρίζει… Τράμπ

Ξεκάθαρες είναι πλέον οι πολιτικές συγγένειες μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων, ενώ καθίσταται σαφές ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι είναι ασύμβατοι στη βάση τους με τη λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απολυταρχική κυβέρνηση της Ουγγαρίας με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να δηλώσει ότι βρίσκεται «εγγύτερα στον Τραμπ».

Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε ταξιδεύσει στις ΗΠΑ για να παραβρεθεί στην αναγόρευση του Ντόναλντ Τράμπ σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Όλοι λένε ότι θα βγει η Κλίντον, ωστόσο το ίδιο έλεγαν και για το Bremain και είδαμε τι έγινε»,

δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σγιάρτο στους Financial Times, συμπληρώνοντας ότι πολιτικά βρίσκεται εγγύτερα στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Το FBI απέκρυψε πόσες συσκευές μπορεί να παραβιάσει, τώρα το παραδέχεται

Ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες σε διεθνή κλίμακα που υποστήριξαν προεκλογικά τον κ. Τραμπ.

«Οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα και τις ανοησίες των πολιτικών», είπε ο κ. Σγιάρτο, συμπληρώνοντας ότι η ουγγρική κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του κ. Τραμπ τόσο για το μεταναστευτικό, όσο και στα ζητήματα «εξαγωγής της δημοκρατίας» μέσω διεθνών επεμβάσεων, όπου ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εμφανίζεται «σαφώς πιο συγκρατημένος» από την κ. Κλίντον.

Διαβάστε  Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια, σηματοδοτεί περισσότερες αυξήσεις και βλέπει πληθωρισμό πάνω από στόχο

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες