Γερμανία: Πολιτικά παιχνίδια του ντε Μεζιέρ στην πλάτη των προσφύγων

Επιμένει το υπουργείο Εσωτερικών στην επαναπροώθηση των προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο σε χώρες της Αφρικής

Γερμανία: Πολιτικά παιχνίδια του ντε Μεζιέρ στην πλάτη των προσφύγων

Επιμένει στην ακραία γραμμή της επαναπροώθησης των διασωθέντων προσφύγων και μεταναστών στην Αφρική ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, θέσει που επισήμως υιοθετεί πλέον το υπουργείο του, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ εντάσσεται στους σκληροπυρηνικούς του CDU που >ασκούν έντονη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική στο προσφυγικό, ενώ αρκετές φορές έχει αφήσει να διαρρεύσουν πληροφορίες με στόχο να πιεστεί η καγκελάριος σε πιο δραστικές λύσεις, όπως η έκθεση και παρείσφρηση τζιχαντιστών στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας σε επίπεδο “κοιμόμενων πυρήνων” τους θα ενεργοποιούν κατά περίσταση και σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε  Γερμανία: Βουτιά-σοκ των βιομηχανικών παραγγελιών

Με νεότερη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, το υπουργείο Εσωτερικών τάσσεται πλέον ανοιχτά και επίσημα υπέρ της άμεσης επαναπροώθησης των προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο. Το υπουργείο θέλει να ακολουθήσει την πρακτική της Αυστραλίας και να επιστρέφουν στην Αφρική ήδη από τη θάλασσα όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η έλλειψη προοπτικής να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να αποτελέσει το λόγο ο οποίος θα τους αποτρέψει να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και με μεγάλο οικονομικό κόστος κάνοντας ένα επικίνδυνο ταξίδι. Στόχος μας πρέπει να είναι να αφαιρέσουν από τους λαθροδιακινητές το κίνητρο και να προστατέψουν τους μετανάστες από το να επιχειρήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους» είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε  Ανησυχία από την κάμψη των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία

Η γερμανική αντιπολίτευση άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της πρότασης αυτής. «Το υπουργείο Εσωτερικών μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως μεταδοτική ασθένεια την οποία θέλει κανείς να αποφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ.

Επίσης ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε ανθρωπιστικό σκάνδαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Γερμανία έχει υποδεχθεί λιγότερους από 1 εκατ. πρόσφυγες, που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πολύ ήπια και μόνο ένα μικρό της μέρος αποδίδεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Ωστόσο το πρόβλημα για τη Γερμανία είναι η χαμηλή απορρόφηση των προσφύγων και μεταναστών σε θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας και σταθερή αναπτυξιακή δυναμική.