Μπροστά σε πολιτική κρίση η Βουλγαρία

Η νίκη του φιλορώσου Ράντεβ ταλανίζει την κυβέρνηση και διαιρεί το υπουργικό συμβούλιο. Όλα δείχνουν πως η Βουλγαρία μπαίνει στον ψυχρό πολεμο ΗΠΑ-Ρωσίας

Μπροστά σε πολιτική κρίση η Βουλγαρία

Στα πρόθυρα πολιτικής δίνης βρίσκεται η Βουλγαρία μετά την ήττα -στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών- της υποψήφιας του κυβερνώντος κόμματος Τσέτσκα Τσάτσεβα από τον σοσιαλιστή και φιλορώσο Ρούμεν Ράντεβ.


Ο Σοσιαλιστής πρώην πτέραρχος και φιλορώσος Ρούμεν Ράντεβ είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία, ανατρέποντας τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις.
Στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με την Τσέτσκα Τσάτσεβα, υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοβ.

Διαβάστε  Πιο κοντά στον Ορμπάν-V4 η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή στη Βουλγαρία, κερδίζει ο Φιλορώσος υποψήφιος

Ήδη οι αναταράξεις είναι αισθητές στη βουλγαρική πολιτική σκηνή με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Τόμισλαβ Ντόνστσεβ, να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού Μπορίσοβ ότι θα παραιτηθεί εφόσον η υποψήφια του κόμματος του GERB τερματίσει δεύτερη στον πρώτο γύρο.

Διαβάστε  Ποιοί ξυπνούν τα φαντάσματα των Βαλκανίων

Ωστόσο όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά media ο Μπορίσοβ άλλαξε στάση μετά την ήττα της Τσάτσεβα λέγοντας ότι θα παραιτηθεί εφόσον χάσει οριστικά τη μάχη για την προεδρία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας το υπουργικό συμβούλιο εμφανίζεται διαιρεμένο για τη στάση που πρέπει να κρατήσει, με τον υπουργό Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοβ να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση καθώς η υλοποίηση του προϋπολογισμού εξελίσσεται ομαλά.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Παρέμβαση του πρώην προέδρου που "μυρίζει" Ρωσία