Τελικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πέσει το πετρέλαιο

Η αύξηση ρεκόρ στην προσφορά αργού Αμερικής οδήγησε σε χαμηλό έξι εβδομάδων τα futures πετρελαίου

Τελικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πέσει το πετρέλαιο

Η αύξηση των αποθεμάτων του αργού Αμερικής κατά 14,4 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, και η ενδεχόμενη σύνδεση με τις καθυστερήσεις παραδόσεων του προηγούμενου μήνα λόγω του τυφώνα Hermine, οδήγησαν σε πτώση των futures πετρελαίου την Τετάρτη στα χαμηλά έξι εβδομάδων.


Διαβάστε επίσης: Hermine: Ο τυφώνας που τρέλανε την αγορά πετρελαίου

Διαβάστε  Εμπόλεμη ζώνη το ταμπλό του ΧΑ: Νέα επίθεση της QCM στην FF Group, στηρίζει με αγορές η Fosun

Η ταχύτατη προσαρμογή των τιμών στην αύξηση, είναι ενδεικτική της αυξημένης μεταβλητότητας που επικρατεί στην αγορά, λόγω υπερπροσφοράς.

Υπ αυτό το πρίσμα η συμφωνία στις συζητήσεις του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη κρίνεται επιβεβλημένη αλλά είναι εκ των πραγμάτων απίθανη.

Παρόλο που το καρτέλ είχε θέσει ένα στόχο παραγωγής όχι περισσότερο από 33 εκατ. βαρέλια ημερησίως, η συνολική αύξηση παραγωγής που παρουσίασε, καθοδηγούμενη από τις 400.000 επιπλέον βαρέλια την ημέρα από Λιβύη, Νιγηρία και Ιράν, δείχνουν ότι το αρχικό πλάνο χρειάζεται αναπροσαρμογή και ο καθορισμός των ποσοστώσεων θα αποδειχθεί δύσκολη διαπραγματευτικά διαδικασία.

Διαβάστε  ΟΤΕ: Η Deutsche Telekom πήρε το 5%, το Δημόσιο 284 εκατ.

Ωστόσο, το ισχυρότερο κίνητρο των παραγωγών πετρελαίου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι η πτώση των τιμών, με τους αναλυτές να εκφράζουν τη δυσπιστία της αγοράς στην επίτευξη της αλλά και τη βέβαιη προσαρμογή της στην εφαρμογή της.