Πόλεμος Δημοκρατικών-FBI 9 μέρες πριν τις εκλογές

Πόλεμος Δημοκρατικών-FBI 9 μέρες πριν τις εκλογές

Σε μετωπική σύγκρουση των Δημοκρατικών με τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ εξελίσσεται η δημοσιοποίηση της επανέναρξης της έρευνας σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο εγκαλεί τον Κόμει για απόκρυψη στοιχείων που συνδέουν τον Ντόναλντ Τράμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η τροπή που λαμβάνουν οι εξελίξεις θυμίζει ημέρες ψυχρού πολέμου καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο, ενώ και εσωτερικά αναβιώνει μια ιδιάζουσα μορφή αντι-ρωσισμού η οποία δρα εμπρηστικά. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει κατηγορηθεί από την Ουάσιγκτον ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στους servers των Δημοκρατικών.

Οι Δημοσκοπήσεις

Τα νέα στοιχεία οδήγησαν σε νέα ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών με δημοσκόπηση του NBC να δείχνει προβάδισμα της Χϊλαρι Κλίντον μόλις κατά μια ποσοστιαία μονάδα έναντι του Ντόναλντ Τράμπ.

Ωστόσο διαφορετικές δημοσκοπήσεις του NBC σε πολιτείες-κλειδιά δείχνουν ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 6% έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Δημοκρατικοί VS FBI και Πούτιν

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει κατ επανάληψη αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται να παιχτεί το «ρωσικό χαρτί» στις αμερικανικές εκλογές.
Σε ανύποπτο χρόνο το FBI είχε διαπιστώσει παραβίαση ακόμα και εκλογικών συστημάτων σε συγκεκριμένες πολιτείες, εγείροντας φόβους για επίθεση hackers στις εκλογές.

O Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, κατηγόρησε επισήμως, με επιστολή του, τον επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμει ότι συγκαλύπτει στοιχεία που στοιχειοθετούν ανάρμοστη σχέση του Ντόναλντ Τράμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Παράλληλα στην επιστολή του ο κ. Ρέιντ κατηγορεί τον διευθυντή του FBI για πολιτική πράξη –όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της επανέναρξης της έρευνας κατά της Χίλαρι Κλίντον- που στοχεύει σε νίκη των Ρεπουμπλικάνων.
Σε αυτή την βάση κατηγορεί ευθέως και επισήμως τον επικεφαλής του FBI για παραβίαση του νόμου Hatch, που αποτρέπει κυβερνητικούς αξιωματούχους από προσπάθεια επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή media το FBI αρνήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τράμπ έχει διαφωνήσει με την επίσημη γραμμή του κόμματός του, όσον αφορά τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αρνούμενος τις κατηγορίες και τα στοιχεία ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις hackers.
Θέμα επικίνδυνων για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ διασυνδέσεων του Τράμπ με τον Πούτιν εγείρει και ο πρώην πρέσβης στη Μόσχα και πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τις σχέσεις με τη Ρωσία Μάικλ Μακφούλ, ζητώντας τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες για το ζήτημα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ θέλει να τινάξει τη συμφωνία με το Ιράν στον αέρα, το γράφημα έχει τις απαντήσεις

Το emailgate της Χίλαρι

Σύμφωνα με την Washington Post οι πράκτορες του FBI γνώριζαν για αρκετό καιρό τα νέα στοιχεία για το laptop της συνεργάτιδας της Χίλαρι Κλίντον, όπου βρέθηκαν τα emails, στο πλαίσιο έρευνας για τον εν διαστάσει σύζυγό της και πρώην γερουσιαστή, Άντονι Γουέινερ, αλλά δεν είχαν αναφέρει τα ευρήματα στον διευθυντή του FBI.

Διαβάστε  Πεδίο μάχης για τους δασμούς και τα μάτια του Πούτιν το G7


Τώρα και τα δυο κόμματα ζητούν το FBI διευκρινήσεις για την υπόθεση και την τροπή που έχει λάβει καθώς και περισσότερες πληροφορίες επί της ουσίας της έρευνας.
Ο επικεφαλής του FBI είχε αντιμετωπίσει έντονη κριτική τον Ιούλιο όταν αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες στη Χϊλαρι Κλίντον για την υπόθεση με τα emails και τον προσωπικό server και τώρα είναι ο ίδιος που βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο για την απόφασή του να ανοίξει εκ νέου την έρευνα και να ενημερώσει σχετικά το Κογκρέσο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τον επικεφαλής του FBI ότι δεν προβλέπεται η ενημέρωση της Επιτροπής του Κογκρέσου για την επανέναρξη της σχετικής έρευνας.