Ο Μπαρνιέ τρολάρει τους Άγγλους, θέλει Brexit στα… γαλλικά

Τον τσαμπουκά των βρετανών επιχειρεί να σπάσει ο Γάλλος επικεφαλής, ήδη από το πρώιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων

Ο Μπαρνιέ τρολάρει τους Άγγλους, θέλει Brexit στα… γαλλικά

Τη σκληρή γραμμή έναντι των Βρετανών επιλέγει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, καθώς επιμένει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να διεξαχθούν στα γαλλικά, κίνηση που δείχνει πρόθεση επιβολής και προδιάθεση ακόμη και για αλλαγή των συσχετισμών εντός της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησης της Βρετανίας.

Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο καθεστώς χρήσης γλώσσας στις διαπραγματεύσεις, η επιθυμία του Μισέλ Μπαρνιέ, αποτελεί πρόκληση για τους Βρετανούς καθώς μάλιστα ο ίδιος υπήρξε μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη επιλογή, καθώς σε πολλούς άφησε πικρή γεύση όταν χειρίστηκε το θέμα της πρόσβασης των βρετανικών τραπεζών στην ενιαία αγορά και τη συμμόρφωσή τους με τις οδηγίες της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: «Task Force Brexit» υπό τον Μπαρνιέ

Διαβάστε  Το φάντασμα χρέους συνεχίζει να στοιχειώνει την Ευρώπη

Εκφράσεις όπως «πράξη πολέμου από τον Γιούνκερ» και «Γάλλος ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΗΣ θα διαπραγματευτεί το Brexit» κοσμούν τα πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων, προμηνύοντας μία, αν μη τι άλλο, εκρηκτική περίοδο προσαρμογής της κοινής γνώμης του Ηνωμένου Βασιλείου στη νέα πραγματικότητα.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι ο κάθε αξιωματούχος έχει το δικαίωμα χρήσης της μητρικής του γλώσσας και έτσι και ο Michael Barnier της γαλλικής.

Διαβάστε  Οι δασμοί Τραμπ πλημμυρίζουν την ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα, κίνδυνος μεγάλης πτώσης τιμών