Λομπίστες του Brexit προβλέπουν κέρδη 12 δισ. για το City

Έως και με £12 δις αποτιμούν λομπίστες υπέρ του Brexit την απελευθέρωση από το ζυγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λομπίστες του Brexit προβλέπουν κέρδη 12 δισ. για το City

Μια εντελώς ανατρεπτική άποψη διατυπώνει ένα lobbying group που υποστηρίζει το Brexit καθώς σε έκθεσή του εκτιμά ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρώπη θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις τράπεζες και τις εταιρίες του χρηματοοοκονομικού τομέα της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το City θα παραμείνει το ισχυρότερο χρηματοοικονομικό κέντρο της περιοχής και όχι μόνο δεν θα χάσει τράπεζες -που ήδη ετοιμάζουν την έξοδό τους- αλλά θα κερδίσει και νέες εταιρίες οι οποίες θα μεταφέρουν εκεί την έδρα τους από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους θιασώτες της εκτίμησης, η έξοδος από ενιαία αγορά εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών μπορεί να επιτρέψει την παράκαμψη των γκρίζων ζωνών της Ένωσης, βοηθώντας την αποφυγή της τραπεζικής κρίσης και της μάχης για επιβίωση.

Διαβάστε  Ουγγαρία: Ο Ορμπάν ποινικοποιεί τη βοήθεια σε μετανάστες

Αποφεύγοντας ανούσια γραφειοκρατία και επαναφέροντας πλήρη δικαιοδοσία, το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να έχει ένα πολύ υποσχόμενο μέλλον εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τον Richard Tice, αντιπρόεδρο του κινήματος Leave Means Leave.

Στην απέναντι πλευρά, πληθαίνουν οι ανησυχίες για την απώλειες που θα επιφέρει η μετεγκατάσταση εταιριών σε άλλη χώρα εντός της ΕΕ. Απώλειες που υπολογίζονται σε 40 δις από χαμένα έσοδα, 10 δις από φόρους και 70.000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε  Το φάντασμα χρέους συνεχίζει να στοιχειώνει την Ευρώπη

Οι υπέρ του Brexit λομπίστες, ισχυρίζονται ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι μεγεθυμένες και θα μπορούσαν να ισχύσουν μόνο σε περίπτωση που κατέρρεε ολόκληρη η ενδοκοινοτική εμπορική δραστηριότητα του Λονδίνου.

Ταυτόχρονα, εκτιμούν ότι η απελευθέρωση της Βρετανίας από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προσελκύσει διάφορες Ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές εταιρίες για να διατηρήσουν πρόσβαση στην πιο βαθιά αγορά της επικράτειας.

Διαβάστε  ΟΗΕ και ΕΕ θέτουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό υπό την προστασία τους