Διεθνής Αμνηστία: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο 300 αμάχων

Διεθνής Αμνηστία: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο 300 αμάχων

Κάλεσμα στις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα λάθη του και τις σφαγές αμάχων στη Συρία απηύθυνε η Διεθνής Αμνηστία, επισημαίνοντας ότι: «Έχει έρθει η ώρα οι αμερικανικές αρχές να παραδεχθούν το πλήρες εύρος της βλάβης που έχουν προκαλέσει στους αμάχους τα πλήγματα του συνασπισμού στη Συρία».

«Φοβόμαστε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός υποτιμά σημαντικά το κακό που προκαλεί στους αμάχους κατά τις επιχειρήσεις του στη Συρία», πρόσθεσε, η Λιν Μααλούφ, αναπληρώτρια διευθύντρια ερευνών της Διεθνούς Αμνηστίας στο περιφερειακό γραφείο της Βηρυτού.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έως και 300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε 11 επιθέσεις του συνασπισμού από τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι σε κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές οι δυνάμεις του συνασπισμού απέτυχαν να λάβουν επαρκείς προφυλάξεις ώστε να περιοριστεί το κακό εις βάρος αμάχων και οι ζημιές σε πολιτικές δομές», υπογράμμισε η Μααλούφ.
Το Πεντάγωνο, που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες αυτές, τονίζει ότι προσέχει πολύ ώστε να περιορίζονται οι επιπτώσεις των επιχειρήσεών του στους `αμάχους.

Διαβάστε  Συρία: Συνετρίβη ρώσικο μαχητικό S-30SM