Έδωσε αντίδραση το πετρέλαιο, παραμένει σε συσσώρευση

Έδωσε αντίδραση το πετρέλαιο, παραμένει σε συσσώρευση

Σε φάση συσσώρευσης φαίνεται ότι βρίσκεται το πετρέλαιο καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού κινείται πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 50 δολαρίων με την αγορά να προσπαθεί να ενσωματώσει τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα για την προσφορά που προέρχονται από τις διαβουλεύσεις του ΟΠΕΚ αλλά τα θεμελιώδη της αγοράς, όπως τα αποθέματα των ΗΠΑ.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει ότι η αγορά περιμένει κάποιο μεγάλο γεγονός, προσδοκία που έχουν δημιουργήσει οι φήμες για συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας για τον έλεγχο της παραγωγής. Ωστόσο το παιχνίδι άλλαξε η διακοίνωση της πρόθεσης του Ιράν να μη συμμετάσχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για έλεγχο της τιμής και της παραγωγής, παίζοντας το αμερικανικό χαρτί.

Μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις το πετρέλαιο αντέδρασε χθες, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη τάση και ότι οι traders αναδιαρθρώνουν χαρτοφυλάκια και επικεντρώνουν στη βραχυχρόνια δυναμική.

Διαβάστε  Νέα έκθεση κατά FF Group ετοιμάζει η QCM

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς η ανανεωμένη νευρικότητα για μια συμφωνία μεταξύ των μεγάλων παραγωγών που θα αφορά την παραγωγή αλλά και η απρόσμενη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού έφεραν την ανάκαμψη έπειτα από τρεις διαδοχικές ημέρες πτώσης.

Οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών-μελών του OPEC από τον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, είπαν στη Ρωσία ότι είναι πρόθυμες να μειώσουν κατά 4% την παραγωγή τους από το μέγιστο επίπεδο, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Διαβάστε  Η Ευρώπη απειλεί να εγκαταλείψει το δολάριο στις συναλλαγές με το Ιράν

“Παρά το σκεπτικισμό που επικρατεί για την επίτευξη συμφωνίας, φαίνεται πως πλησιάζουν κοντά στην ανακοίνωση μιας μείωσης της παραγωγής κατά 4%”, σχολίασε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Price Futures Group.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 54 σεντς ή κατά 1,1% για να κλείσει στα 49,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της

Νέας Υόρκης, έχοντας συσσωρεύσει απώλειες άνω του 3% τις τρεις τελευταίες ημέρες συναλλαγών. Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου brent, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 49 σεντς ή 1% στα 50,47 δολ. το βαρέλι.
Η αγορά ενδέχεται να αποκτήσει καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες για την πρόοδο που σημειώνεται ως προς το προτεινόμενο σχέδιο του OPEC να μειώσει την παραγωγή στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Διαβάστε  Σενάρια για σπάσιμο της FF Group, σε lockdown η διοίκηση

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.