Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Η ανακτάληψη της Μοσούλης θα πυροδοτήσει νέο κύμα επιθέσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους λέει ο επίτροπος Ασφαλείας της ΕΕ

Επιβεβαιώνει και ο επίτροπος Ασφαλείας της Κομισιόν τις πληροφορίες που θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ετοιμάζει νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις καθώς πιέζεται στη Μοσούλη. Το σενάριο των αντιποίνων από τον ISIS σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν κατ επανάληψη επισημάνει οι επικεφαλής της CIA, του FBI και της Γαλλικής υπηρεσίας ασφαλείας, ενώ χθες το ζήτημα επανάφερε το marketmonitor.gr.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

Διαβάστε  Οι κινήσεις καλής θέλησης του Ιράν προς τις ΗΠΑ, πίσω από τις απειλές

«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζούλιαν Κινγκ.

«Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή», δηλώνει ο βρετανός ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε  Μογκερίνι: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν την ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Η μάχη προδιαγράφεται μακρά και δημιουργεί πολύ σοβαρή ανησυχία για ανθρωπιστική καταστροφή η οποία απειλεί να πλήξει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους που ζουν ακόμη εκεί.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ