Φιμώνουν τον Ασάνζ: Του έκοψαν το Internet

Φιμώνουν τον Ασάνζ: Του έκοψαν το Internet

“Επικίνδυνος” ακόμα και μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού, όπου ζει επί πέντε χρόνια τώρα, αποδεικνύεται ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζουλιάν Ασάνζ, καθώς η αποκαλυπτική ιστοσελίδα του έχει στοχοποιήσει τη Χϊλαρι Κλίντον αποκαλύπτοντας διαρκώς e-mail που πλήττουν την ίδια ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να διακόψει τη σύνδεση του Τζουλιάν Ασάνζ στο internet, το Σάββατο, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις ομιλίες επί πληρωμή της Χίλαρι Κλίντον στη Goldman Sachs.

Διαβάστε  Ο Ζούκερμπεργκ αναλαμβάνει την "πολιτική" ευθύνη για την παραβίαση, πετάει το μπαλάκι για τα ποινικά

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ισημερινός απέκοψε την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο το Σάββατο, στις 5:00 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς (8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση των ομιλιών της Κλίντον στην Goldman Sachs», είπε το WikiLeaks σε δήλωση, αναφερόμενο στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε  Campbridge Analytica και Facebook έστησαν τις αμερικανικές εκλογές, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ασάνζ, είπε ο ιστότοπος, έχασε τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο την Κυριακή το βράδυ.

Στη δήλωση που έγινε στο Twitter χθες, το WikiLeaks πρόσθεσε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια». Άτομα με στενή σχέση με τον ιστότοπο των αποκαλύψεων είπαν ότι ο Ασάνζ ο ίδιος ασχολείται κυρίως με τις αναρτήσεις του WikiLeaks στο Twitter.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι ο Ασάνζ παραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του. «Οι συνθήκες που οδήγησαν στην παροχή ασύλου παραμένουν», είπε ο Γκιγιόμ Λονγκ σε δήλωσή του χθες.

Διαβάστε  Μήνυση των Δημοκρατικών κατά της ομάδας του Τραμπ, της Ρωσίας και του Ασάνζ