Επικίνδυνο “ερωτικό τρίγωνο” Deutsche Bank-Pimco-Allianz

Επικίνδυνο “ερωτικό τρίγωνο” Deutsche Bank-Pimco-Allianz

Νέο ζήτημα εγείρεται για τη Deutsche Bank και το γερμανικό τραπεζικό σύστημα καθώς, σύμφωνα με το Reuters, η Pimco, θυγατρική της Allianz, είναι ο βασικός αγοραστής των ομολόγων 4,5 δισ. που εξέδωσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

 

Υπ αυτό το πρίσμα στην πραγματικότητα δεν επιτυγχάνεται η βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων καθώς η Pimco είναι θυγατρική της πλέον επικίνδυνης εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, που συνεπάγεται ότι η Deutsche Bank συμμετέχει σε ένα περίεργο επενδυτικό τρίγωνο.

Διαβάστε επίσης: Οι αγορές πίνουν το αίμα της Deutsche Bank

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και οι συστάσεις του ΔΝΤ για προσεκτική παρακολούθηση των σχέσεων της Allianz με τις μεγάλες τράπεζες της Γερμανίας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα προβλήματα διογκώνονται

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Παράλληλα όμως εγείρεται και θέμα πολιτικής παρέμβασης, ώστε να βγει η Deutsche Bank από τη δύσκολη θέση και να αποφευχθεί συστημικός σεισμός που θα οδηγούσε την Allianz στην… εντατική.

Η επενδυτική εταιρία, μονάδα παροχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Allianz και ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως φαίνεται να είναι ο κυριότερος επενδυτής και στις δύο περιπτώσεις σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ εκπρόσωπος της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε  Ιταλία: Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί, στα ύψη το κόστος δανεισμού

Με την εξασφάλιση των $ 4,5 δις συνολικά από την αγορά, επενδυτικά υποκινούμενη και τις δύο φορές, η τράπεζα φαίνεται να ανάκτησε ένα μικρό μέρος της εμπιστοσύνης σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων της.

Και ενώ spreads των ομολόγων της Deutsche Bank δέχονται ισχυρές πιέσεις από το Σεπτέμβριο, που οι ΗΠΑ ζήτησαν $ 14 δις για το διακανονισμό της έρευνας σχετικά με την υπόθεση στεγαστικών δανείων, σε αυτή την άντληση κεφαλαίων, η Deutsche Bank θα καταβάλει premium 50 μονάδων βάσεις για τα κεφάλαια της Παρασκευής, αρκετά ογκώδες αλλά συνάμα σύμφωνο με τα επίπεδα διαπραγμάτευσης των τίτλων μετά την «εκποίηση» που έχει προκαλέσει η απαίτηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Τι δείχνει η υποβάθμιση της FF Group από τον MSCI Global Greece στον Small Cap

Διαφήμιση