if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Brexit: Η Μέι πάει Βουλή… πριν το δικαστήριο

Τακτικούς ελιγμούς στο εσωτερικό μέτωπο επιχειρεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, με στόχο να περιορίσει τις αντιδράσεις και προκαταλάβει ενδεχόμενη υποχρεωτική ψήφο του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι υπαναχωρώντας στις πιέσεις για ψήφιση του πλαισίου διαπραγμάτευσης με την ΕΕ από το Κοινοβούλιο, ενώ ακολουθεί απόφαση του Ανωτάττου Δικαστηρίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης από την πρωθυπουργό με ή χωρίς ψήφο του Κοινοβουλίου.

Η Μέι προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή του Κοινοβουλίου καθώς η πλειοψηφία των Συντηρητικών είναι ισχνή και αρκετοί από το κόμμα της διαφωνούν σφόδρα με την πολιτική σκληρών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και είναι υπέρ μιας ήπιας προσέγγισης.
Υποβάλλοντας το σχέδιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit η Μέι προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με το Κοινοβούλιο και να προκαταλάβει τη Βολή σε περίπτωση που χρειαστεί να ψηφίσει τελικά για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit.
Σε κάθε περίπτωση το debate για το ρόλο του κοινοβουλίου αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ενώ η κυβέρνηση θα στοιχειοθετεί την επίδραση του Brexit στην οικονομία και τις εργασιακές και κοινωνικές ομάδες θα υπάρχουν διαρκείς πιέσεις με στόχο την ανακούφιση εκλογικών πελατειών και πληγέντων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version