Γερμανία: Σύροι πρόσφυγες έπιασαν τον τρομοκράτη

Γερμανία: Σύροι πρόσφυγες έπιασαν τον τρομοκράτη

Σύροι πρόσφυγες ήταν αυτοί που συνέλαβαν τον επίσης Σύρο που είχε καταφέρει να αποδράσει μετά από επιχείρηση σύλληψης του στο σπίτι του στην πόλη Χέμνιτζ στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Washington Post ομοεθνείς του τον αναγνώρισαν από τα poster της αστυνομίας, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με καλώδιο ρεύματος.

Η αστυνομία απλά κλήθηκε να τον αναγνωρίσει και να τον παραλάβει, ενώ η αρχική επιχείρηση δέχεται κριτική ότι ήταν ελλιπώς σχεδιασμένη και γι αυτό διέφυγε ο 22χρονος Τζαμπέρ Αλμπάκρ.
Η είδηση αυτή δεν έχει λάβει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα αν και επιβεβαιώνεται από έγκυρες πηγές και οι αρχές δεν τη διαψεύδουν.

Αποδεικνύει όμως την προσπάθεια των προσφύγων να συμβάλλουν στην αρμονική συμβίωση με το κοινωνικό σύνολο, το απεγνωσμένο «θέλω» τους να ενσωματωθούν που τους οδήγησε στη σύλληψη ενός κατηγορούμενου ως τρομοκράτη συμπατριώτη τους, με προσωπικό κίνδυνο και αυταπάρνηση, ως μη όφειλαν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο twitter πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν τους πρόσφυγες που έκαναν τη σύλληψη «ήρωες», ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που χρησιμοποίησαν την είδηση για να επιτεθούν σε αντιμεταναστευτικές κινήσεις και ξονοφοβικά κόμματα όπως το AfD.
Σύμφωνα με την Washington Post οι αρχές ευχαρίστησαν άμεσα και δημοσίως τους πρόσφυγες που συνέλαβαν τον Αλμπάκρ, προσπαθώντας να συμβάλλουν στον κατευνασμό της αντι-προσφυγικής νοοτροπίας που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε  Συρία: Δείχνουν Ισραήλ για νέο βομβαρδισμό βάσεων του Άσαντ

Διαφήμιση