Ο Ολάντ κρατά τον Πούτιν… στην κατάψυξη

Ο Ολάντ κρατά τον Πούτιν… στην κατάψυξη

Με τις εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και Συρία να βαίνουν κλιμακούμενες και τη Δύση να συσπειρώνεται απέναντι στη Ρωσική απειλή ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιχειρεί να σπάσει το μέτωπο επιχειρώντας επαναπροσέγγιση με τη Γαλλία, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ τηρεί ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση.

Αν και από το Κρεμλίνο επιμένουν ότι προετοιμάζεται το ταξίδι του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Παρίσι, τα Ιλίσια Πεδία επισημαίνουν ότι αν και έχει υπάρξει σχετική επικοινωνία δεν έχει οριστεί ακόμα σχετική ημερομηνία, ούτε είναι βέβαιο ότι θα οριστεί.
Οι σχέσεις Γαλλίας και Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί αισθητά, ειδικά μετά το βέτο της Μόσχας στον ΟΗΕ στο προωθούμενο από το Παρίσι σχέδιο ειρήνευσης στη Συρία. Το Κρεμλίνο προβάλει ως δικαιολογία ότι το γαλλικό σχέδιο ευνοεί τους τρομοκράτες, καθώς στην πραγματικότητα η Γαλλία ανέλαβε να προωθήσει τις αμερικανικές-νατοϊκές θέσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος, καταδίκασε ως «απαράδεκτη» την υποστήριξη της Ρωσίας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συρίας, σε αποσπάσματα τηλεοπτικής συνέντευξης του, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τονίζοντας ότι διερωτάται πότε θα δει τον Πούτιν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος επισκεφτεί το Παρίσι, στις 19 Οκτωβρίου.
Η διαφωνία μεταξύ της αμερικανικής-δυτικής συμμαχίας και της Ρωσίας εστιάζεται στην αναγνώριση και διαχωρισμό των μετριοπαθών ανταρτών από τους τζιχαντιστές των μετώπων της Al Nusra και της Al Qaeda.
Ο τελικός προσδιορισμός των μετριοπαθών είναι αυτός που θα αποβεί καθοριστικός για την ισορροπία δυνάμεων που θα σκιαγραφήσει την επόμενη ημέρα στη Συρία, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε εδαφικό επίπεδο.

Διαφήμιση