Ο “τυφώνας Τράμπ” σε 4 γραφήματα

Κορυφαίες προσωπικότητες αποσύρουν τη στήριξή τους μετά την αποκάλυψη των κασετών με τα σεξιστικά σχόλια του Τράμπ για τις παντρεμένες γυναίκες

Ο “τυφώνας Τράμπ” σε 4 γραφήματα

Μπορεί ο τυφώνας Μάθιου να υποβαθμίστηκε πριν από λίγο σε τροπική καταιγίδα όμως νωρίτερα είχε σαρώσει την Αϊτή αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μια χώρα κατεστραμμένη. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι και η πορεία του «τυφώνα Τράμπ», ο οποίος αν δεν εκλεγεί θα υποβαθμιστεί γρήγορα πλήττοντας μόνο τους Ρεπουμπλικάνους, αν όμως τελικά εκλεγεί τότε το πέρασμά του θα γίνει αισθητό σε ολόκληρο τον κόσμο.

InsideGov | Graphiq

Η αποκάλυψη κασετών με σεξιστικές και υποτιμητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ για τις γυναίκες δεν είναι σίγουρα το μεγαλύτερο όπλο των αντιπάλων του, αν και οδήγησε στην άρση της υποστήριξης από κορυφαίες προσωπικότητες του κόμματός του και σε δηλώσεις αποδοκιμασίας ακόμα και από τη γυναίκα του.
Δεν είναι όμως ούτε το μεγαλύτερο ατόπημά του και αυτό είναι πραγματικά ιδιαίτερα ανησυχητικό. Το πλήγμα στη δημόσια εικόνα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ήταν πραγματικά μεγάλο, ωστόσο δεν αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικό ώστε να τελειώσει πρόωρα τη μάχη των εκλογών, οδηγώντας τον σε απόσυρση.
Πολλά θα κριθούν στο δεύτερο debate των δυο υποψηφίων για την προεδρία όπου το θέμα των κασετών και των δηλώσεων θα τεθεί σε συνδυασμό με τις θέσεις του Ντόναλντ Τράμπ για την ισότητα των δυο φύλων και την αύξηση του μισθού των γυναικών.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

InsideGov | Graphiq


Αν ισχύουν μάλιστα οι ισχυρισμοί του Λευκού Οίκου ότι η Ρωσία επιχειρεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές παραβιάζοντας υπολογιστικά συστήματα και υποκλέπτοντας πληροφορίες και οι κατηγορίες για συνεργασία του Ντόλαντ Τράμπ με το περιβάλλον Πούτιν, τότε το hacking στους υπολογιστές των Δημοκρατικών, τότε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων γνωρίζει το εναντίον του οπλοστάσιο και έχει προετοιμαστεί γι αυτό.
Υπ αυτό το πρίσμα η στάση του Ντόναλντ Τράμπ απέναντι στο σκάνδαλο των δηλώσεων είναι ενδεικτική της στρατηγικής που θα ακολουθήσει απέναντι ακόμα και στις υπόλοιπες επιθέσεις που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Το σκάνδαλο με τις κασέτες που αποκάλυψαν σχόλια του Ντόναλντ Τράμπ για τις γυναίκες έχει προκαλέσει ήδη ισχυρούς κλυδωνισμούς στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να αποσύρει την υποστήριξή του του, τον Πολ Ράιαν να τον καθιστά ανεπιθύμητο στην πολιτεία του, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Πένς να διαχωρίζει τη θέση του και τη γυναίκα του να τον «συχωρεί» αλλά να τον καταδικάζει. Τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τράμπ απέσυρε και ο γερουσιαστής Μακέιν καθώς και ο Άρνολντ Σβάτσενέγκερ.
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τράμπ αρκέστηκε να αναλάβει την ευθύνη με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, να υποστηρίξει ότι δεν τον εκφράζουν, δηλώνοντας όμως ότι θα συνεχίσει ως υποψήφιος.

Διαβάστε  Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

InsideGov | Graphiq