Κερδίζει έδαφος στην έξοδο ο Ομπάμα

Κερδίζει έδαφος στην έξοδο ο Ομπάμα

Στο καλύτερο επίπεδο της δεύτερης τετραετίας του βρίσκονται τα επίπεδα αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, ενώ είναι στο υψηλότερο μετά το πρώτο έτος που εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Δημοσκόπηση η αποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο 55%, ξεπερνώντας μάλιστα και την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών όπου όλοι οι ομιλητές εξήραν την προεδρία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη μέτρηση πριν από ένα χρόνο η αποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα ήταν 10% χαμηλότερη, ενώ παρά τα τρομοκρατικά χτυπήματα επί αμερικανικού εδάφους και τις επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τράμπ το ηγετικό προφίλ του Αμερικανού προέδρου έχει ενισχυθεί.

Υπάρχουν ωστόσο διαφορές στην αποδοχή του ανάμεσα στα διαφορετικά πολιτικά ακροατήρια:
Είναι 12% ενισχυμένος μεταξύ του κοινού των Δημοκρατικών, στο 89%
Διεύρυνε την αποδοχή του κατά 14% ανάμεσα στους ανεξάρτητους στο 56%
Και κέρδισε μόλις 2% στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων φτάνοντας μόλις στο 13%.
Συγκριτικά το αποτέλεσμα δείχνει ότι Μπαράκ Ομπάμα συσπειρώνει τους Δημοκρατικούς και έχει υψηλή διεισδυτικότητα στους ανεξάρτητους.
Σταθερή είναι συγκριτικά και η αποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα ανάμεσα στους μη-λευκούς ψηφοφόρους παρουσιάζοντας οριακή ενίσχυση από το 68 στο 70%.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Διαφορά παρατηρείται και μεταξύ των λευκών με πτυχίο κολλεγίου και αυτών χωρίς, με τους πρώτους να δίνουν αποδοχή 55% και τους τελευταίους 44%.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του Μπαράκ Ομπάμα πλησιάζουν αυτά του Μπιλ Κλίντον που έγραψε υψηλό 58%. Τόσο ο Κλίντον όσο και ο Ρήγκαν ανέβηκαν πάνω από το 60% μετά την εκλογή του αντικαταστάτη τους στην προεδρία και την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

Διαβάστε  Ο Πάιατ βάζει αμερικανικό "πόδι" στην ελληνική ενεργειακή αγορά

Διαφήμιση