Δίωξη κατά Βγενόπουλου για τα δάνεια στην Αγγελική Φράγκου

Δίωξη κατά Βγενόπουλου για τα δάνεια στην Αγγελική Φράγκου

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων) ασκήθηκε απο την εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με δάνειο 75 εκατ. που χορηγήθηκε στην επενδυτική εταιρία “IRF” συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, το οποίο μετά από αναχρηματοδοτήσεις έφτασε στα 200 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ανδρέα Βγενόπουλου-Αγγελικής Φράγκου είχαν επιδεινωθεί με την εφοπλίστρια να καταθέτει και μηνύσεις εις βάρος του πρώην επικεφαλής της MIG.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση και αφορά δάνειο που άρχισε να χορηγείται (75 εκατομμύρια) το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Διαβάστε  Εφοδος στα σπίτια Βγενόπουλου και συνεργατών

Φέρεται να χορηγήθηκε δε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενω φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κα Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε  Ερευνα για φοροδιαφυγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου

Διαφήμιση