ΗΠΑ: Σνόουντεν V 2.0, με εργολάβο της NSA

ΗΠΑ: Σνόουντεν V 2.0, με εργολάβο της NSA

Τη σύλληψη εργολάβου του Δημοσίου που εργαζόταν στην National Security Agency μετά από έρευνα στο σπίτι του για κλοπή δημόσιας περιουσίας και για αφαίρεση άκρως απόρρητων εγγράφων από την υπηρεσία, ανακοίνωσε το FBI.

Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεηση φαίνεται να έχει πολλά κενά καθώς αν και η σύλληψη έγινε στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε από τις αρχές πριν από λίγο.
Επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο Thomas Martin III, δούλευε για λογαριασμό της Booz Allen, την ίδια εταιρία για την οποία εργαζόταν και ο φυγάς και καταζητούμενος Έντουαρντ Σνόουντεν.
Αν και πιάστηκε με απόρρητα έγγραφα τόσο σε φυσική όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στην κατοχή του, ο Thomas Martin δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία, ενώ οι υψηλότερη ποινή που μπορεί να του επιβλξηθεί είναι τα 10+1 έτη φυλάκισης.
Ωστόσο είναι άγνωστο αν δρούσε για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών ή αν έχει υπάρξει προκαρκτική συμφωνία με τις αρχές.
Η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή όμως αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα του Russia Today το οποίο ισχυρίζεται ότι ο δράστης είχε κλέψει malware της NSA, δηλαδή λογισμικό που χρησιμοοποιείται για την διείσδυση σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
Αν σε αυτά συνοπολογιστεί και το γεγονός ότι την ίδια περίοδο το site εταιρίας-βιτρίνα της NSA δέχθηκε επίθεση από την οποία κλάπηκε λογισμικό παρακολούθησης, τότε οι αρχές φαίνεται ότι ειναι αντιμέτωπες με σειρά υποθέσεων με στόχο το λογισμικό παραγωγής της NSA που ασχολείται με την παρακολούθηση υπολογιστών, mail, τηλεφώνων και εν γένει ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς