if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πόλεμος στο internet: Το DVD σας εκβιάζει servers

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων αλλά και οι αρχές καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά την απελευθέρωση στο internet του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεγαλύτερη στα χρονικά επίθεση σε servers στα χρονικά.

Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας οι servers του KerbsOnSecurity δέχονταν 620GB το δευτερόλεπτο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γαλλικό site δέχθηκε επίθεση με 1,1 TB το δευτερόλεπτο.
Πρόκειται στην ουσία για τον κώδικα που χρησιμοποιείται για τη διασύνδεση όλων των συσκευών που έχουν πρόσβαση (ενεργητική ή παθητική) στο internet και συγκροτούν το αποκαλούμενο Internet of Things (IoT).

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ευάλωτα σημεία αυτού του κώδικα χρησιμοποιήθηκαν από hackers για τον έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων οικιακών συσκευών, όπως κάμερες, DVD players ακόμα και κουζινών και ψυγείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα για τη μεγαλύτερη επίθεση εις βάρος ενός site, του ειδησεογραφικού portal για θέματα ασφαλείας internet kerbsonsecurity.com.
Οι hackers της ομάδας των Hackforums απέκτησαν τον έλεγχο οικιακών συσκευών ανυποψίαστων χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο με το malware «Mirai» στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν ενεργητικά αποστέλλοντας μαζικά δεδομένα στους servers του site, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη σε μέγεθος data DDoS attack (denial of service attack).
Ο κώδικας που ονομάζεται «Mirai» έχει δοθεί πλέον απελευθερωθεί σε ολόκληρο το internet, ενώ σχεδόν κανένας από τους κατασκευαστές συσκευών με πρόσβαση στο internet δεν έχει εκδώσει αναβάθμιση ασφαλείας για τις συσκευές του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος αποκτήσει τον κώδικα Mirai μπορεί να ελέγξει εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.
Ειδικοί ασφαλείας επισημαίνουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει μπαράζ επιθέσεων ανά τον κόσμο και η κλιμάκωσή τους σε αριθμό και όγκο είναι το μόνο ρεαλιστικό σενάριο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version