Μήνυμα Γκάμπριελ σε Deutsche Bank: Οι κερδοσκόποι ζητούν διάσωση;

Μήνυμα Γκάμπριελ σε Deutsche Bank: Οι κερδοσκόποι ζητούν διάσωση;

Αυξημένο ειδικό και πολιτικό βάρος έχουν οι δηλώσεις του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος όχι μόνο δεν τάχθηκε υπέρ ενδεχόμενου bail-out της Deutsche Bank αλλά κατηγόρησε τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα για την υποτιμητική κερδοσκοπία.
Ενόψει μάλιστα των εκλογών του 2017 η θέση του επικεφαλής του SPD, που είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί νέας κυβέρνησης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και υψηλή σημειολογία, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες ζητούν -με βάση έρευνες- διάσωση της Deutsche Bank από το Δημόσιο, αν αυτό απαιτηθεί.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας επέκρινε έντονα χθες Κυριακή τη Deutsche Bank, η οποία κατηγόρησε κερδοσκόπους για τη βουτιά της τιμής της μετοχής της την περασμένη εβδομάδα, διότι όπως τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ η ίδια η τράπεζα έθεσε στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την κερδοσκοπία.

“Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω όταν η τράπεζα η οποία μετέτρεψε την κερδοσκοπία στο επιχειρηματικό της μοντέλο ανέφερε πως έπεσε θύμα κερδοσκόπων”, είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους εν πτήσει προς το Ιράν, το οποίο επισκέπτεται επίσημα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία κορυφαίων στελεχών του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.

Διαβάστε  Τρομάζει ο σύνθετος PMI στη Γερμανία

Με την τοποθέτηση αυτή ο Ζίγκαμρ Γκάμπριελ στέλνει σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση της Deutsche Bank ότι αν θέλει να υπολογίζει σε πολιτική στήριξη τότε θα χεριαστεί να αλλάξει επιχειρηματικό μοντέλο και κουλτούρα.
΄
Ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν κατηγόρησε τις αγορές για υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος της μετοχής της τράπεζας, θέση που πρώτη φορά εκφράζεται δημοσίως από τραπεζίτη, ενώ στο παρελθόν είχαν χλευαστεί πολιτικοί που είχαν κάνει λόγο για επίθεση κερδοσκόπων των αγορών σε οικονομίες…

Διαβάστε  Συνελήφθη ο CEO της Audi για το Dieselgate

Διαφήμιση