Ο Ντράγκι πέρασε την “παγίδα” Σόιμπλε

Ο Ντράγκι πέρασε την “παγίδα” Σόιμπλε

Σθεναρή στάση απέναντι στις επικρίσεις και το σκληρό ύφος των Γερμανών βουλευτών τήρησε κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Bundestag ο Μάριο Ντράγκι. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης αντέκρουσε τα επιχειρήματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των Γερμανών τραπεζιτών που πιέζουν για άνοδο των επιτοκίων, υποστηρίζοντας πως ακόμα η οικονομία της Ευρωζώνης χρειάζεται φθηνό χρήμα.

«Τα χαμηλά επιτόκια είναι αναγκαία για την τόνωση της ανάπτυξης» εξήγησε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης και κάλεσε τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλουν τα επιτόκια να επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: “Ενέδρα” στον Ντράγκι στήνει ο Σόιμπλε

Διαβάστε  Σταθερά επιτόκια και repos στην Κίνα, δημιουργείται gap με το δολάριο

Ο Ντράγκι πρόβαλε τους στόχους της ΕΚΤ για ανάπτυξη και πληθωρσιμό στο 2% ως σημεία κλειδιά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγή πολιτικής.
«Για να δρέψουμε πλήρως τα οφέλη των συγκεκριμένων νομισματικών μέτρων, πρέπει να συμβάλλουν αποφασιστικά και οι υπόλοιπες μορφές πολιτικής, τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο» εξήγησε παράλληλα.
Με τη Deutsche Bank να καρκινοβατεί, τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία να πλησιάζουν, ενώ στις τοπικές το CDU καταβαραθρώθηκε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπέ υιοθετεί ακραίες θέσεις και επιθετική στάση για να προβάλλει ισχυρό προφίλ και να ανακτήσει τον τη δημοτικότητά του.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Βερολίνου, τα χαμηλά επιτόκια προκαλούν τριγμούς στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις καταθέσεις των νοικοκυριών και την τραπεζική διακυβέρνηση.

Διαβάστε  Συνελήφθη ο CEO της Audi για το Dieselgate

Διαφήμιση