Μόρια: Υπό περιορισμό οι ανήλικοι κατηγορούμενοι για βιασμό

Μόρια: Υπό περιορισμό οι ανήλικοι κατηγορούμενοι για βιασμό

Ειδικά μέτρα και περιοριστικούς όρους επέβαλε ο ανακριτής μετά την απολογία των τεσσάρων ανηλίκων Πακιστανών που κατηγορούνται γιατ ο βιασμό ομοεθνούς τους στο hot spot της Μόρας, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις αρχές το θύμα μετακινήθηκε εκτός του κέντρου υποδοχής προσφύγων σε δομή ΜΚΟ, ενώ στους τέσσερις κατηγορουμένους απογορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και τέθηκαν υπό την εποπτεία της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, για να μεταφερθούν εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, μέχρι να οριστεί η δίκη.
Επίσης διατάχθηκε η απαγόρευση συναναστροφής με τους υπόλοιπους ανήλικους πρόσφυγες, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Ο ανήλικος που κατήγγειλε το γεγονός απομακρύνθηκε από το hotspot της Μόριας και φιλοξενείται σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί από μη κυβερνητική οργάνωση.

Διαβάστε  Συμπλοκές μεταναστών στο hot spot της Λέσβου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν "οπλίζει" το προσφυγικό, 1200 νέες αφίξεις σε έξι μέρες