Γκάφα μεγατόνων της ΕΛ.ΑΣ: Συνέλαβε στρατολόγο του ISIS για… απείθεια

Τινάζοντας στον αέρα επιχείρηση της Interpol για την εξιχνίαση δικτύου διακίνησης ανθρώπων και πυρομαχικών στο τρίγωνο Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία.

Γκάφα μεγατόνων της ΕΛ.ΑΣ: Συνέλαβε στρατολόγο του ISIS για… απείθεια

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι γαλλικές αρχές και η Interpol μετά από «γκάφα» των ελληνικών αρχών οι οποίες αν και είχαν σαφή διαϋπηρεσιακή συνεννόηση να παρακολουθούν έναν Γάλλο υπήκοο που ήταν ύποπτος για τη στρατολόγηση μαχητών για λογαριασμό του ISIS, έχασαν τον έλεγχο, αποκαλύφθηκαν και αναγκάστηκαν να τον συλλάβουν.

 

Μετά τη σύλληψη ο 49χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και καταδικάστηκε σε 15μηνη κάθειρξη με αναστολή για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ η ΕΛΑΣ, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου της Interpol, δημοσίευσε ότι ο εν λόγω άνδρας είχε σημανθεί ως «person of interest», δηλαδή «ειδικού ελέγχου και παρακολούθησης ατόμου για λόγους εθνικής ασφαλείας (Ξένοι Τρομοκράτες Μαχητές-Foreign Terrorist Fighters F.T.F.)».
Η σύλληψη του όμως ανατρέπει την επιχείρηση παρακολούθησης και εξιχνίασης δικτύου το οποίο μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα και να συνδέεται με την Τουρκία και με τη Βουλγαρία.
Η Ελληνική Αστυνομία αφού έχασε τον έλεγχο της κατάστασης κατά την παρακολούθηση και ανάγκασε τον Γάλλο να προκαλέσει επεισόδιο και εν τέλει να τον συλλάβει, ανακοίνωσε στα media ότι πέτυχε μεγάλη σύλληψη καθοδηγητή του Ισλαμικού Κράτους, πράγμα που με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛΑΣ δεν προέκυψε ούτε ως κατηγορία και τώρα ο Γάλλος μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο και τα media.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

 

Σύμφωνα με τις καταχωρήσεις των γαλλικών αρχών στο σύστημα της Interpol, ο 49χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για παράνομη οπλοφορία, ενώ πρόσφατα του είχε επιβληθεί μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού τρίμηνης διάρκειας, το οποίο όταν έληξε ταξίδευσε άμεσα προς Συρία και Τουρκία, από την οποία πέρασε στη χώρα μας. Οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι έκανε συχνά ταξίδια προς Υεμένη, Συρία, Ιράν και Ιράκ, ενώ φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον «προσηλυτισμό» ευρωπαίων στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.
Αρχικά κρατήθηκε για δύο μέρες στους Κήπους Έβρου από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει πλήρη εξακρίβωση στοιχείων από την οποία προέκυψαν οι λεπτομέρειες της επισήμανσης των γαλλικών αρχών για έλεγχό του.
Από εκεί και έπειτα τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση. Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής και ενώ κινούταν κοντά στην Ασπροβάλτα, με δική του υπαιτιότητα προκάλεσε τροχαίο με το αυτοκίνητο της αστυνομίας, οι επιβάτες του οποίου παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Μετά το «τροχαίο», ο 49χρονος φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητο φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς επιτέθηκε εναντίον τους και αντιστάθηκε στη σύλληψη.
Τελικά ακινητοποιήθηκε και χθες οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς υπήρχε το μέτρο επιτήρησης από της γαλλικές αρχές και ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την δικαστική απέλασή του.

Διαβάστε  Σκοπιανό, χρέος και μετα-Μνημόνιο προσδιορίζουν την επόμενη κυβέρνηση