Ο Ντουτέρτε “λυπάται” που έβρισε τον Ομπάμα

Ο Ντουτέρτε “λυπάται” που έβρισε τον Ομπάμα

Διορθωτικές κθνήσεις ώστε να ελέγξει τον αντίκτυπο της προσβολής του Μπαράκ Ομπάμα στις διμερείς σχέσεις, κάνει τώρα ο Φιλιππινέζος πρέοδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Σε δηλώσεις του επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τον Αμερικανό πρόεδρο και εκφράζοντας τη “λύπη” του, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Διαβάστε επίσης: “Φιλιππινέζικη” νάρκη πάτησε ο Ομπάμα

Διαφήμιση

«Λυπάται που τα σχόλιά του μπροστά στους δημοσιογράφους προκάλεσαν τέτοια πολεμική», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στο Λάος, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο αρχηγοί κρατών.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Διαβάστε επίσης: Wargames στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Αναφερόμενος στον σχολιασμό που αναμενόταν να κάνει ο Ομπάμα όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, κυρίως όσον αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, ο Ντουτέρτε χαρακτήρισε χθες τον Ομπάμα «πουτάνας γιο» σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση των Φιλιππίνων.

«Ο πρόεδρος Ντουτέρτε εξήγησε ότι τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Ομπάμα θα τον νουθετούσε σχετικά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις τον οδήγησαν σε αυτό το δηλητηριώδες σχόλιο»

είναι η εξήγηση που δίδεται στην ανακοίνωση των αρχών των Φιλιππίνων.

Διαβάστε  Πέρασαν τα stress tests της Fed και 35 τράπεζες, αλλά...

Ο Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε συνάντηση που προβλεπόταν να έχει σήμερα με τον Ντουτέρτε στη Βιεντιάν, την πρωτεύουσα του Λάος, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

«Οι αντιπροσωπείες μας συμφώνησαν ότι υπό το φως των προβλημάτων πάνω στα οποία πρέπει ακόμη να εργαστούμε, η διμερής συνάντηση ανάμεσα στα δύο έθνη μας αναβάλλεται επ’αόριστον»

ανακοίνωσε από την πλευρά της η Μανίλα

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος

Διαφήμιση