Καταγγελία για παραβίαση των υπολογιστών της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ είδε το φως της δημοσιότητας, με τους ειδικούς και τις αρχές να τηρούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση για το ενδεχόμενο να είναι πράγματι επίθεση hacker, καθώς το περιστατικό θυμίζει περισσότερο υιό κακόβουλου λογισμικού που κολλάνε συχνά οι υπολογιστές από τα κοινωνικά δίκτυα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου με το θέμα ασχολείται η Crowdstrike, η ίδια εταιρία που επιλήφθηκε και της επίθεσης στους Δημοκρατικούς, καθώς και το FBI.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η υπόθεση αγορά τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον ενός μέλους της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, η οποία έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό από το 2015 και στέλνει κακόβουλα μηνύματα σε συναδέλφους του, σύμφωνα με μέλος της ομάδας και έναν εξωτερικό ειδικό στο θέμα.
Δεν είναι σαφές εάν οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές της εκστρατείας.
Το επίπεδο της υπόθεσης απέχει από όσα συνέβησαν στους Δημοκρατικούς, ενώ η ανάδειξή μιας απλής περίπτωσης malware σε «επίθεση hackers» είναι προφανές ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.
Με τη Χίλαρι Κλίντον να στοχοποιεί τον Βλάντιμιρ Πούτιν, για τις επιθέσεις, ενώ ο Ντόναλντ Τράμπ παρέμενε ασφαλής και με φιλικές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο οι συνειρμοί στο εκλογικό σώμα είναι προφανείς.
Υπ αυτό το πρίσμα είναι πολύ πιθανό η εκστρατεία του Ντόναλντ Τράμπ να θέλει να απενοχοποιηθεί, σενάριο που ενισχύεται από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ χθες, ο οποίος δήλωσε ότι «πολλές φορές έχω πει το λάθος πράγμα και μετανιώνω γι αυτό».
Αν και οι γκάφες του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ είναι αναρίθμητες, μια από τις πιο ηχηρές είναι όταν κάλεσε, από το βήμα προεκλογικής του συγκέντρωσης, τον Βλάντιμιρ Πούτιν να υποκλέψει τα έγγραφα της Χίλαρι και να τα αποκαλύψει.