if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε κατάσταση πολιορκίας το Λονδίνο

Την ανάπτυξη εκατοντάδων αστυνομικών στο Λονδίνο αποφάσισε η Σκότλαντ Γιάρντ σε συνεργασία με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της προώθησης της νέας αντιτρομοκρατικής πολιτικής. Ωστόσο ειδικοι εκφράζουν ενστάσεις καθώς η έντονη παρουσία αστυνομικών δίνει περισσόετρους στόχους στους επίδοξους τρομοκράτες ενώ απενοχοποιεί σε αρκετές περιπτώσεις και τα χτυπήματα καθώς αυτά δεν στρέφονται κατά αμάχων αλλά κατά πάνοπλων αστυνομικών.

Το επιχείρημα της αστυνομίας του Λονδίνου είναι η ενίσχυση του αισθήματος αφαλείας των πολιτών και η αποτροπή των επίδοξων τρομοκρατών. Η ένταση όμως που θα δημιουργήσει η πληθωρική αστυνομική παρουσία μπορεί εν τέλει να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Λονδίνου υπογράμμισε ότι οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κάνουν επιτακτική την ανάγκη προστασίας του Λονδίνου

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό για το Λονδίνο, όπου στο εξής θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε το κοινό», σημειώνει σε δήλωσή του Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου, αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί της αστυνομίας του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα, όμως το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη να είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή.

Αξίζει να σημειωθεό ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει ιστορία περίπου δύο αιώνων, εξαγγέλοντας την έναρξη περιπολιών από ενόπλους αστυνομικούς στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συνολικά 2.800 άνδρες με βαρύ οπλισμό θα περιπολούν επί 24ώρου στο κεντρικό Λονδίνο, ιδιαίτερα σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Λονδίνου υπογράμμισε ότι οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κάνουν επιτακτική την ανάγκη προστασίας του Λονδίνου. Αρνήθηκε να πει αν έχει στη διάθεσή του συγκεκριμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών, παραδέχτηκε ωστόσο ότι θα ήταν ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι το Λονδίνο θα αποτελέσει την εξαίρεση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version