ΗΠΑ: Τρανσέξουαλ στο Στρατό

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στο στρατό και να διακριθούν ακόμα και στα ανώτατα αξιώματα θα έχουν ακόμα και οι Transexual στον αμερικανικό στρατό.

ΗΠΑ: Τρανσέξουαλ στο Στρατό

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της άρσης των φυλετικών και σεξουαλικών διαχωρισμών έκανε ο αμερικανικός στρατός άροντας την απαγόρευση στη θητεία Transexoual, ενώ από καιρό δεν υπάρχει περιορισμός για τις λεσβίες και τους γκέϊ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η χρονική στιγμή που επελέγη για την άρση της απαγόρευσης καθώς ακολουθεί την επίθεση σε club LGBT στο Ορλάντο όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι που ανοίκουν στην κοινότητα των gay/lesbian και transexual.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ash Carter, “δεν μπορούμε να εμποδίζουμε ταλαντούχους συνανθρώπους μας να προσφέρουν στην πατρίδα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος το Πεντάγωνο ήρε τους τελευταίεους περορισμούς στις γυναίκες που υπξηρετούν στην πρώτη γραμμή.
Προ πενταετίας οι ΗΠΑ αντικατέστησαν τον περιορισμό “Δε ρωτάμε, δε μας λες”, που απαιτούσε από τους gay και τις λεσβίες να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Διαφήμιση