if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Συγνώμη Ερντογάν στη Ρωσία, τι κρύβει

Μερικές ώρες μετά τη υπογραφή συμφωνίας αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποστέλλει επίσημη συγνώμη στον Βλάντιμιρ Πούτιν για κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και το θάνατο του πιλότου.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία στέλνει σαφές μήνυμα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιράν ότι επανέρχεται στο προηγούμενο status quo, εγκαταλείπει το φιλόδοξο σχέδιο της ανάδειξης σε περιφερειακή υπερδύναμη σε αντάλλαγμα για την ακύρωση των σχεδίων οικοδόμησης κουεδικού κράτους στη Βόρεια Συρία.
Άμεση και σαφής -για τους γνωρίζοντες- ήταν η απάντηση του Ρώσου προέδρου ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά συμφέροντα και προβλήματα Ρωσίας και Τουρκίας στη Συρία, εστιάζοντας στη μάχη κατά του ISIS.

Ο Βλάντιμιρ ΠΟύτιν καλωσώρισε τη συγνώμη του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο τελευταίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για την αποκατάσταση της οικογένειας του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε.
Η ρητορική που χρησιμοποιείται και από τις δυο πλευρές. όπως αυτή παρουσιάζεται από τη φωνή του Κρεμλίνου, το ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today, είναι προφανές ότι βάζει τα θεμέλεια για ουαιαστικές συζητήσεις ακόμα και σε επίπεδο αντιπροσωπειών, όπως συνέβη και με το Ισραήλ.
Όλα αυτά όμως εξελίσσονται με τις ΗΠΑ σε προεκλογική περίοδο και την Ευρώπη σε αναβρασμό.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version